Monica artık yün örmek istiyormuş

Güncelleme Tarihi:

Monica artık yün örmek istiyormuş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uçkurgate Skandalı'nın patlak verdiği 21 Ocak'tan bu yana basın ve televizyonun odak noktası olan Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky, artık ‘eski sakin hayatına’ dönmek ve ‘kitap okuyup yün örmek’ istiyormuş.

İngiliz The Times gazetesinin önceki gün Ian Brodie imzalı haberine göre, Başkan'la çok özel anılarını büyük jüriye anlatan genç kadın, altı aydır sürekli yakın takipte olmaktan bitkin düştü. Lewinsky, 23 kişiden oluşan Büyük Jüri'ye ifade provaları sırasında bile çok sıkıldı ve kimi zaman gözyaşlarını tutamadı.

Dokunulmazlık şartına karşılık ifade vermeye giderken bir hayli sinirliydi. Bu arada dokunulmazlık anlaşmasının aile boyu olduğu ortaya çıktı. Lewinsky'nin Clinton'la macerasının her ayrıntısının anlatması karşılığında sadece kendisiyle annesine değil, kanser uzmanı babası Bernard Lewinsky'e de ilişilmeyecekti.

Halkın ve gazetecilerin kuşatması altındaki Lewinsky, iki hafta önce 25'nci yaşgününü kutlarken, yakın dostlarına ve arkadaşlarına şu itiraflarda bulundu:

‘Özgürlüğümü ve eski hayatımı geri istiyorum. Bazıları, kitapları, antikaları ve şiiri sevdiğimi, Oregon’da psikoloji okuduğumu unuttular ve bana boş kafalı aptal imajı yakıştırdılar. Washington'da fotoğrafçılardan kaçabilmek için taksi, limuzinler yerine metroyu tercih ettim. Metroda da rahat vermediler, herkes ters ters bakıyordu. Kumral bir peruk, güneş gözlükleri ve bir beyzbol şapkasıyla kimliğimi gizlemeye çalıştım. Bakkaldan alışverişimi hala arkadaşlarım yapıyor. Gazetecilerin tren istasyonlarında, havaalanlarında pusuya yattığını tahmin ettiğimden, New York'ta Savcı Starr ile anlaşmaya vardıktan sonra Washington'a beş saatte arabayla döndüm. Moral vermek için bazı eski dostlarım aradılar. Ancak savcıyla anlaşma nedeniyle çok dikkatli davrandılar. Yaşgünümde gizlice babamın evine gelmelerinden çok mutlu oldum.'

The Times gazetesi, Clinton'la hikayesinde bomba açıklamalar yapan skandal kadın Monica Lewinsky'nin aslında utangaç olduğunu, mahkeme masraflarının giderek kabarmasından ve ailesine yük olmaktan sıkıldığını, yapayalnız günlerini yün örerek geçirdiğini yazdı. İngiliz gazetesi, her zaman gururlu davranan, fotoğrafçılarla saygılı, ölçülü ilişkiyi yeğleyen Monica Lewinsky'nin eski, sakin hayatına yeniden kavuşmasının artık imkansız olduğunu kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!