Modern Türk kadını Arap kadınını etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Modern Türk kadını Arap kadınını etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2009 00:00

Avrupa Parlamentosu’nda "Arap Dünyasında Medyanın Rolü" konulu tartışmada, Türk televizyon dizileri övüldü.

AVRUPA Parlamentosu Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Pasqualina Napoletano başkanlığında düzenlenen toplantıya, bağımsız medya araştırmacısı Donatella Della Ratta moderatörlüğünde, Mısır MBC Grubu Temsilcisi Baddih Fattouh, El Cezire Televizyonu temsilcisi Jamil Musa Azar, Kahire Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Amin katılarak Arap dünyasının medyası ile ilgili bilgiler verdiler.

Mısır MBC Grubu temsilcisi Baddih Fattouh, Türk dizilerinin Arap dünyasında izlenme rekorları kırdığını belirterek, "Türkiye modern bir Müslüman ülkedir. Bu dizilerde, bir taraftan geçmişe özlem, diğer yandan ise geleceğe umutlu bir bakış var" dedi. Türk dizilerinin Araplara alışık olmadıkları farklı tarzda senaryolar sunduğunu, farklı bir drama şekli ortaya koyduğunu belirten Fattouh şunları söyledi:

"Türk dizilerinde kararlı, bağımsız ve modern kadın imajı vardır. Bu, genç Arap kızları için çok önemlidir. Türkiye Araplara yakın bir kültüre sahip olduğu için seyirciler Türk dizilerinde kendi kültürlerine yakın bir kültür buluyorlar. Türkler Müslüman bir toplum olmasına karşın, daha modern ve batıya dönük bir model sergiliyorlar. Türk dizileri Arapların çok yönlü kimliklerini ortaya koyuyor."

Toplantıya katılanlar Arap medyasının, devlet baskısı altında olduğunu, bazı programların ve internet sitelerinin sansürlenmesi gibi pekçok basın ve konuşma özgürlüğünü kısıtlayan yönetim şekliyle karşı karşıya kaldığını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!