Mısır'da kanlı yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Mısırda kanlı yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 01:22

Mısır'da, Hüsnü Mübarek rejimine son veren 25 Ocak Devrimi'nin üçüncü yıldönümü çerçevesinde düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda beş kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Minya'da iki, Kahire ve Giza'da birer kişi olmak üzere toplam dört kişinin öldüğü, Giza, İskenderiye, Feyyum, İsmailiye ve Minya'da çıkan olaylarda 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye'de darbe karşıtları tarafından düzenlenen gösterilerde Sümeyye Abdullah isimli 20 yaşındaki bir genç kadın, polisin göstericileri dağıtmak için müdahale ettiği sırada göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybetti.

Güvenlik güçleri, devrimin yıldönümünde Kahire'nin çeşitli bölgelerinde ve İskenderiye'de düzenlenen darbe karşıtı gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti, gazdan etkilenen eylemciler meydanın yakınlarındaki sokaklara doğru dağıldı.

Haberin Devamı

Feyyum kentinde ise göstericilerin polis ve ordu aleyhine slogan atması üzerine güvenlik güçleri eyleme müdahale etti. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler, 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in istifa etmesiyle son bulmuştu.

GÖSTERİCİLERE GÖZALTI

Öte yandan güvenlik güçlerinin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Mısır'da darbe ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) karşısında tavır alan ve 3'üncü akım olarak bilinen grubun ana unsurları arasında yer alan "Devrim Yolu Hareketi" yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin yanı sıra 6 Nisan Hareketi ile Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi üyelerinin de bulunduğunu belirtti.

AA muhabirine konuşan Güçlü Mısır Partisi siyasi büro üyesi Muhammed Osman, göstericilerin "mevcut yönetim karşıtı broşür bulundurmak" gerekçesiyle gözaltına alındığını kaydederek, bazı protestocuların evlerine baskın düzenlendiğini söyledi.

Mısır makamlarında konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!