Mısır, "Kuran yasaklayan"ı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Mısır, Kuran yasaklayanı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 17:39

Gert Wilders, daha önce de İslami kıyafetlerin giyilmesine ve yeni cami yapılmasına son verilmesini istemişti.

Mısır, Hollanda'da aşırı sağ görüşleriyle tanınan Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders'in, Kur'an-ı Kerim'in satışı, ev ve camilerde bulundurulması ve okutulmasının yasaklanması yönündeki isteğini kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hüsam Zeki, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu isteğin, "Batılı liderlerin Müslümanlara karşı ırkçılığını ve İslam konusundaki cahilliklerini yansıttığını" belirtti.

Açıklamada, ABD'de 2008'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmak isteyen Cumhuriyetçi Tom Tancredo'nun El Kaide'nin ABD'ye saldırı düzenlemekten caydırılması için Mekke ve Medine'yi bombalama teklifi de kınandı.

Wilders, "saldırı ve düşmanlığı öne çıkardığını" öne sürdüğü Müslümanların kutsal kitabının, "ülkenin hukuk sistemiyle bağdaşmadığını" savunmuş, Kur'an'ın "yalnızca piyasada satışının yasaklanmasının yetmeyeceği, ev ve camilerde okutulması ve bulundurulmasının da yasak kapsamına alınması" görüşünü dile getirmişti.

Hollandalı politikacı, bu yasakla, "şiddete başvuran ve bunun kaynağını Kur'an'dan aldığını savunan radikal görüşlü Müslümanlara iyi bir mesaj verilmiş olacağını" da iddia etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!