Misilleme planı büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Misilleme planı büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye tüm hatlarıyla ABD ve Ermenistan'a yüklenme kararı aldı. Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarının Temsilciler Meclisi'nde kabulü halinde ‘‘Birinci derece’’deki eylem planı uygulamaya konulacak.

Başbakan Bülent Ecevit'in İncirlik'le ilgili ‘‘Değerlendirmeler olabilir’’ sözüyle, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'ndan çıkacak karara göre Türkiye'nin İncirlik'e ilişkin tutumunun netleşeceğine dair Washington yönetimine mesaj verdiği bildirildi. Tasarının Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi halinde, TBMM'ye ‘‘İncirlik Hava Üssü'nün NATO amacı dışında kullanılmasına izin vermemesi’’ için çağrıda bulunulacak. Üst düzey bir Dışişleri yetkilisi, ‘‘TBMM'den böyle bir karar çıkacağı kesindir’’ dedi. TBMM, altı ayda bir izin verdiği için, ABD uçaklarının kuzeyden keşif uçuş yapma izni 31 Aralık 2000 tarihinde doluyor.

Tasarı Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildiği takdirde, Ermenistan vatandaşlarına başlatılan vize uygulamasında ‘‘yıldırma politikası’’na geçilecek. Daha önce Türkiye'ye sınırda 10 dolar bandrol ücreti ödeyerek giren Ermensitan vatandaşları, Türkiye'nin dış temsilciliklerinden de vize alırken aynı ücreti ödeyecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!