Milyarderin evi dönerci oldu

Güncelleme Tarihi:

Milyarderin evi dönerci oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2008 00:00

Sadece 3500 nüfuslu köy takımı Hoffenheim’ı yaptığı transferlerle 1. Lig’e çıkartan Alman milyarder Dietmar Hopp, köyün ziyaretçi akınına uğramasına yol açtı. Bu arada Hopp’un doğduğu ev de müze gibi büyük ilgi görmeye başlarken, bina şimdi bir Türk’e ait. Mehmet Aksever o binada bir dönerci işletiyor.

ALMANYA’nın sayılı zenginlerinden TSG 1899 Hoffenheim Spor Kulübü Başkanı milyarder işadamı Dietmar Hopp’un Hoffenheim’daki doğduğu ev, şimdi bir Türk’ün ekmek teknesi oldu.

Almanya’nın en zenginleri arasında gösterilen Dietman Hopp’un doğup büyüdüğü ve servetinin temellerini attığı evi, Almanya’ya iş bulmak ümidiyle gelen ve dönercilik yapan 38 yaşındaki Mardinli Türk genci Mehmet Aksever satın aldı. 15 yıl önce Almanya’ya yerleşen ve çeşitli yerlerde fırıncılık yapan 3 çocuk babası Mehmet Aksever, 2004 yılında milyarder işadamı Dietmar Hopp’un doğup büyüdüğü evi kiralayarak "Bistro Memo Pizza &Kebaphaus"u hizmete açtı.

Hopp’un evinde 2 yıl kiracı olarak kalan başarılı girişimci Aksever, daha sonra borç edip banka kredisi kullanarak 2006 yılında evi satın aldı. 25 Türk ailenin de yaşadığı yaklaşık 3 bin 500 nüfuslu Hoffenheim’daki tek dönerci olan
/images/100/0x0/55ea6139f018fbb8f87c24ed
Mehmet Aksever, "Evi satın aldığımda burasının tanımış işadamı Hopp’un evi olduğunu bilmiyordum. Ben bu evi başka bir Alman’dan önce kiraladım, 2 yıl sonra da borçla satın aldım. Hoffenheim’in birinci lige çıkmasından sonra medyanın buraya ilgisi arttı. Bu kadar çok ilgi olacağını hiç tahmin etmemiştim" dedi.

Aynı zamanda TSG 1899 Hoffenheim’ın da başkanı olan Dietmar Hopp’un geçtiğimiz aylarda kente geldiğini ve ayak üstü görüştüğünü belirten başarılı Türk girişimci Aksever, "Sayın Hopp Hoffenheim’a geldiğinde doğup büyüdüğü eve de geldi. Selam vererek ayaküstü görüştük. Bir şeyler ikram etmek istedik, kendisini ağırlamak istediğimiz söyledik. Çok saygılı, nazik ve iyi biri. Sanırım önümüzdeki günlerde tekrar gelecek ve onu misafir etmekten mutluluk duyarım. Heyecanla gelecek günü bekliyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!