Miloseviç'e tutuklama emri

Güncelleme Tarihi:

Miloseviçe tutuklama emri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç ile birlikte dört Sırp üst düzey yetkili, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi (USSM) tarafından resmen suçlandı.

USSM Başsavcısı Louise Arbour, Miloseviç'in, Kosova'da, cinayet de dahil olmak üzere, insanlığa karşı suç işlemekle itham edildiğini açıkladı. İnsanlığa karşı suç işlemekle suçlanan diğer Sırp yetkililer şunlar: Sırbistan Devlet Başkanı Milan Milutinoviç, Yugoslavya Başbakan yardımcısı Nikola Sainoviç, Yugoslavya Genelkurmay Başkanı General Dragoljub Ojdaniç ve Sırbistan İçişleri Bakanı Vlajko Stojiljkoviç. Başsavcı Arbour, suçlanan kişilerle ilgili olarak tutuklama emri çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

SLOBO'NUN DESTEKÇİLERİ

Miloseviç ve diğer 4 yetkili hakkındaki suç duyurusu, Sırplara yakınlığıyla bilinen başkentlerin tepkisini çekti. Rusya, Miloseviç'in yargılanmasına karşı olduğunu ve Miloseviç'in siyasi çözüm sürecinde kalması gerektiğini savundu.

Yunanistan, Miloseviç'in yargılanmasına kesinlikle karşı olduğunu bildirirken, Fransa İçişleri Bakanı Jean Pierre Chevenement da, Miloseviç konusunda benzer sözler sarfetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!