Miloseviç Moskova'ya kaçabilir

Güncelleme Tarihi:

Miloseviç Moskovaya kaçabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

YUGOSLAVYA'da kapanmak üzere olan 10 yıllık Miloşeviç döneminin ardından, Yugoslavya'da kan dökülmesinin önüne geçilebilmesi için, Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in Rusya'ya sığınması olasılığı tartışılmaya başlandı. Ülkede bir iç savaş ve yeni bir ‘Romanya-Çavuşesku’ olayının tekrarlanmasının engellenebilmesi için, Moskova, Belgrad siyasi elitinin umudu oldu.

Romanya'nın komünist diktatörü Nikolai Çavuşesku ve karısı Elena, 1989 yılında halk isyanıyla devrilmiş ve kurşuna dizilmişti.

Seçimleri kaybeden Devlet Başkanı Miloseviç, zaman kazanmak amacıyla, seçimlerin ikinci turunu organize etmeye çalışırken, Yugoslavya'nın iç savaştan tek kurtuluş yolu olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Miloşeviç'e sığınma hakkı tanıması görülüyor.

Eski Yugoslavya Başbakanlarından Milan Paniç, Putin yönetimine çağrıda bulunurken, ‘Putin, Belgrad’a özel bir uçak gönderip Miloşeviç'i buradan aldırırsa, Yugoslavya son derece kanlı bir iç savaştan kurtulur. Miloşeviç, yalnız Moskova'ya güveniyor ve buradan ancak Moskova'ya gitmeye razı olur. Miloşeviç, ikinci tur konusunda ısrar ederse, Belgrad sokaklarında her an kanlı çatışmalar çıkabilir' diye konuştu.

Yugoslavya muhalefetinin Putin'e hitaben yaptığı ‘Miloşeviç’i buradan alın' çağrılarına, Moskova şimdilik bir yanıt vermiş değil.

Bu arada, Sırp Ortodoks Kilisesi de Vojislav Kostunica'yı ‘seçilmiş başkan’ olarak tanıdığını bildirerek büyük bir manevi destek sağlamış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!