Miloşeviç kardeşler defin yeri için anlaşamıyor

Güncelleme Tarihi:

Miloşeviç kardeşler defin yeri için anlaşamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2006 13:45

Cezaevi hücresinde ölü bulunan Yugoslavya'nın eski devlet başkanı Slobodan Miloşeviç'in kızı Mariya Miloşeviç, babasının Belgard'da gömülmesine karşı çıktı; kardeşi Marko, annesi Mira Markoviç ve amcası Borislav'a ise Belgrad'a gömülmesini istiyor.

Haberin Devamı

Karadağ gazetesi Dan'da bugün yayınlanan açıklamasında Mariya Miloşeviç, “Kendisine ihanet eden düşmanlarına onun mezarı başına gelmelerine izin mi vermeli? ifadesini kullanarak, babasının Sırp başkentine gömülmesini istemediğini ifade etti.

Miloşeviç'in kızı, “Ona korkakça ihanet edip Lahey'deki uluslararası ceza mahkemesine satanlar tarafından gömülmesine izin vermeyeceğim” dedi ve babasının “onu iade edenlerin yattığı yere” gömülmemesi gerektiğini söyledi.
Karadağ'da yaşayan Mariya Miloşeviç'in bu açıklamasında, bugün iktidardaki Başbakan Voyislas Kostunica ya da Dışişleri Bakanı Vuk Draskoviç, hatta 2003'te suikasta kurban giden ve 2001'de tutuklanmasına yeşil ışık yakan eski başbakan Zoran Cinciç gibi babasının siyasi muhaliflerini kastettiği belirtiliyor.

Cinciç, Belgrad'da Miloşeviç'in gömülebileceği mezarlıkta yatıyor. Mariya Miloşeviç, bu açıklamasıyla Slobodan Miloşeviç'in Belgrad'da gömülmesini isteyen kardeşi Marko, annesi Mira Markoviç ve amcası Borislav'a karşı çıkmış oluyor ve babasının kendi babasının yanında, Karadağ'daki Lijeva Reka köyünde defnedilmesini istediğini belirtiyor.
Borislav Miloşeviç de, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, bir kez daha Slobodan Miloşeviç'in vatanına gömülmesini istediğini, ancak Belgrad yönetiminin buna karşı çıkması halinde ailenin de istediği gibi geçici olarak Rusya'ya gömülmesi fikrini desteklediğini söyledi.

MARKO HOLLANDA'DA: “BABAM ÖLDÜRÜLDÜ”

Slobodan Miloşeviç'in oğlu Marko Miloşeviç, babasının öldürüldüğünü ileri sürdü. Miloşeviç'in cenazesini almak üzere Moskova'dan Hollanda'ya gelen Marko Miloşeviç, AP'ye yaptığı açıklamada, “Babam ölmedi, öldürüldü. Bu bir cinayet” dedi.

Hollanda ajansı ANP'deki haberde, Marko Miloşeviç'in Aeroflot'un tarifeli seferiyle Amsterdam üzerinden Lahey'e geldiği duyuruldu.

4 Rus doktorun da Marko Miloşeviç ile birlikte seyahat ettiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!