Milli Görüş'ün ‘kaçak’ başkanı

Güncelleme Tarihi:

Milli Görüşün ‘kaçak’ başkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2003 02:10

Hükümetin terör listesinden son anda çıkardığı Milli Görüş'ün başkanı Karahan'ın, Almanya'da sahte kimlikle yaşadığı ortaya çıktı. Karahan'ın, Erbakan'ın kardeşinin sağladığı sahte pasaportla Almanya'ya kaçırıldığı iddia edildi.

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın sakıncalı örgütler arasında gösterdiği İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG) Teşkilatı'nın yeni Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan'ın, Almanya'da sahte kimlikle yaşadığı belirlendi. İGMG Genel Başkanı Mehmet Sabri Erbakan'ın bir aşk skandalının ardından görevden çekilmesi üzerine yerine getirilen Yavuz Çelik Karahan'ın, Kırşehir'in Mucur Kasabası'na bağlı Aydoğmuş Köyü'ne kayıtlı Osman Yobaş olduğu ortaya çıktı.

KARDEŞ ERBAKAN YARDIMI

Yobaş'
ın, 1980'li yıllarda, kapatılan Milli Selamet Partisi'nin gençlik örgütü Akıncılar'a üye olduğu sırada tutuklandığı ve Mamak Cezaevi'nde yattığı öğrenildi. Yobaş'ın, bir süre ortadan kaybolduktan sonra Avrupa'ya kaçırıldığı belirlendi. Yobaş'ın, Almanya'da yaşayıp Türkiye'ye dönen Niğdeli Yavuz Çelik Karahan'ın kimliği ile Almanya'ya getirildiği, bunu da Necmettin Erbakan'ın 80'li yılların ortalarında ölen avukat kardeşi Akgün Erbakan'ın sağladığı öne sürüldü.

LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR

İGMG içinde devamlı ön saflarda görev yapan, gençlik sorumluluğundan sonra İGMG Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilatlanma Başkanlığı görevlerini üstlenen, ‘‘Reis’’ unvanlı Yavuz Çelik Karahan, şu anda Köln'ün en lüks semtlerinden birinde, korumalı lüks bir villada yaşıyor. Karahan'ın daha önce bir Alman'la evli olduğu ancak ayrıldığı, ikinci eşinden olanlarla birlikte toplam beş çocuğu bulunduğu belirtildi. Alman eşinin 16 yaşındayken Karahan'la evlendiği, ardından da örtündüğü belirlendi.

HOCA'NIN DESTEKÇİSİ

Yavuz Çelik Karahan,
kapatılan RP’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın Avrupa gezilerinde yanından ayrılmıyordu. Sabri Erbakan'ın aşk skandalından sonra, İGMG çatısı altında Erdoğancı ve Erbakancılar arasında içten içe çekişmelerin yaşandığı bir sırada, Erbakan'ın İGMG üzerindeki gücünü yitirmemek için Yavuz Çelik Karahan'ı genel başkanlığa getirdiği öne sürüldü.

Sorana ‘Osman öldü’ diyormuş

Almanya, Belçika ve Hollanda'da görüştüğümüz Aydoğmuş Köyü sakinleri ve yakın akrabaları, Milli Görüş Başkanı Karahan'ın resmini görür görmez, ‘‘Bu bizim Osman. Uzun yıllar ortadan kayboldu’’ dediler. Avrupa Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Ali Gülen'e konuşan Karahan'ın akrabaları M.K. ve M.T., Yobaş'ın kimliğini neden değiştirdiğini bilmediklerini söyledi. Köln'deki eski İGMG binasında Yavuz Çelik Karahan'ı ziyarete giden bazı akrabaları da, ‘‘Biz Osman'le görüşmeye geldik’’ deyince kapıdan ‘‘Öyle biri yok’’ diye çevrildiklerini anlattılar. Akrabaları, Osman Yobaş'ın, kendisiyle karşılaşınca ‘‘Osman’’ diye seslenenlere ‘‘Sus, Osman artık öldü’’ diye çıkıştığını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!