Meyer: Papa'nın Türkiye gezisi çok başarılı

Güncelleme Tarihi:

Meyer: Papanın Türkiye gezisi çok başarılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 13:47

Alman Katolikleri Merkez Konseyi Başkanı Hans-Joachim Meyer, Papa'nın Türkiye gezisinin çok başarılı geçtiğini söyledi.

“Deutschland Radio”ya konuşan Meyer, “Papa'nın Türkiye gezisi çok başarılıydı. Hatta gezi öncesi yapılan yürüyüşler göz önünde bulundurulduğunda beklenenden de başarılı olduğu söylenebilir” dedi.

Gezinin ana amacının Fener Patriği'ne yapılan ziyaret olduğunu söyleyen Meyer, “Bu kesinlikle Papa için ön planda olan konuydu. Ancak dinlerin barışa katkısı da ön plandaydı. Papa, bu konuda başarılı oldu” diye konuştu.
Papa'nın Türkiye ziyaretinin, bu ülkenin AB'ye üyeliği için destek olarak anlaşılamayacağını savunan Meyer, “Ben bunu böyle yorumlamazdım. Ancak Türkiye'nin AB'ye yaklaşması bu ülkedeki Hristiyan azınlıkların dini özgürlükler elde etmesi için önemli bir adım” ifadesini kullandı.

Öte yandan Alman gazeteleri de Papa'nın Türkiye ziyaretini “çok başarılı bir ziyaret” olarak nitelendirdiler.
Die Welt gazetesi, Türk gazetelerinin Papa'nın ziyaretinden memnuniyetle bahsettiklerini yazarak, “Papa Türkleri kendisine hayran bıraktı” şeklinde bir ifade kullandı.

Berliner Morgenpost gazetesiyse Papa'nın İslam'a karşı sergilediği tutum nedeniyle Türkiye'de aylarca eleştirildikten sonra, ziyaret sonrası Müslümanlardan övgü aldığını yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!