Mevlid Kandilini kana buladılar: Pakistan’da çifte saldırı

Güncelleme Tarihi:

Mevlid Kandilini kana buladılar: Pakistan’da çifte saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 07:00

Pakistan dün çifte intihar saldırısıyla sarsıldı. Farklı eyaletlerdeki camilerin çevresinde gerçekleşen iki saldırıda en az 57 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

İlk saldırı, Belucistan eyaletine bağlı Mastung bölgesinde Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili ve cuma namazı sebebiyle çok sayıda kişinin toplandığı Medine Camisi yakınında gerçekleştirildi. Olayda en az 52 kişi hayatını kaybetti, birçoğu ağır olmak üzere 130’dan fazla kişi yaralandı. Ölenler arasında üst düzey bir emniyet mensubunun da olduğu açıklandı. Pakistan medyasına yansıyan haberlerde saldırganın bir polis aracının yakınına giderek üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Pakistan’ın en büyük eyaleti Belucistan’da saldırı sonrası acil durum ilan edildi.

CAMİYİ HEDEF ALDI

İkinci saldırı, Hayber Pahtunhva eyaletinin Hangu şehrindeki yine bir camide meydana geldi. Cuma hutbesi okunurken gerçekleştiği belirtilen saldırıda beş kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. Pakistanlı yetkililer, saldırıya iki intihar bombacısının karıştığını, birinin polis karakolunun kapısını hedef aldığını, diğerinin ise caminin içinde kendini havaya uçurduğunu söyledi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Pakistan sık sık Pakistan Talibanı ve DEAŞ terör örgütü tarafından hedef alınıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!