Meşal, Davutoğlu ile telefonda görüştü

Güncelleme Tarihi:

Meşal, Davutoğlu ile telefonda görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 16:55

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki operasyonları hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Hamas tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Meşal'in telefonda görüştüğü Davutoğlu'na, "İsrail'in Filistinlilere yönelik Gazze ve Batı Şeria'da sürdürdüğü hak ihlalleri" hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Meşal'in, Davutoğlu'ndan, İsrail'in saldırılarının durdurulması için uluslararası toplumun bir an önce harekete geçirilmesini talep ettiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Meşal'in Gazze'ye uygulanan ambargoya son verilmesini istediği kaydedildi.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Hamas'ı sorumlu tutmuştu. Hamas söz konusu iddiayı reddederken, İsrail Parlamentosu Knesset, üç yerleşimcinin bulunması için orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Haberin Devamı

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin üç Yahudi yerleşimciyi bulmak gerekçesiyle sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar 585 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!