‘Merz, CDU lideri olursa başbakan da olmak ister’

Güncelleme Tarihi:

‘Merz, CDU lideri olursa başbakan da olmak ister’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 08:30

Almanya eski Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski Genel Başkanı Gerhard Schröder, Friedrich Merz’in Başbakan Angela Merkel’in yerine Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı olması durumunda sorun çıkacağını söyledi.

Haberin Devamı

Schröder, “Eğer Friedrich Merz, CDU Genel Başkanı olursa başbakan da olmak ister” dedi. Schröder, CDU’nun yeni genel başkanının Merz olacağını tahmin ettiğini de belirti.

‘ERKEN SEÇİM GELECEK YIL’

İsviçre’nin Blick gazetesine konuşan eski Başbakan Schröder, gelecek yıl Almanya’da erken seçimlerin olacağı tahmininde buludu. Schröder, Başbakan Merkel’e çok saygı duyduğunu kaydetti. 2005 seçimlerinde Merkel’e yenildikten sonra politikadan çekilen Schröder, gazetenin “Merkel 2015 yılında sizin biyografinizi anlatırken, sizin parti genel başkanlığından çekilerek başbakanlık yapmanızı hata olarak değerlendirdi. Şimdi aynı durumu yaşaması bir ironi değil mi” sorusuna “Her şeyden önce eğer Friedrich Merz yeni genel başkan seçilirse büyük bir problem olur. CDU iktidara dayalı bir parti. Parti genel başkanının başbakan olması çok önemli. Eğer Merz genel başkan olursa, başbakan da olmak ister. Ben önümüzdeki yıl seçimlerin olacağını hesaplıyorum” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!