Menem'le tokalaşmak uğursuzluk getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Menemle tokalaşmak uğursuzluk getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Arjantin Devlet Başkanı Carlos Menem'in İngiltere ziyareti dolayısıyla The Independent Gazetesi'nde yer alan bir habere göre batıl inançlara düşkün Arjantinliler Menem'in uğursuzluk getirdiğine inanıyor. Resimde kızı Zulema ile görülen Menem'in adı öylesine uğursuza çıkmış ki, kendi kardeşi bile Londra ziyaretine cumhurbaşkanlığı uçağı yerine gazetecileri taşıyan uçağa binmeyi tercih etmiş.

Kraliçe 2'inci Elizabeth'in de Menem ile tokalaşmaktan kaçınabileceğini öne süren Independent, Arjantinlilerin, şu gelişmelerden dolayı ‘El Turco’ lakaplı Menem'in uğursuzluk getirdiğine karar verdiklerini belirtti:

1989 yılında, sürat motoru şampiyonu Daniel Scioli, Menem tarafından hararetle tokalaşarak kutlandıktan kısa bir süre sonra geçirdiği kazada bir kolunu kaybetti.

Ünlü tenisçi Gabriela Sabatini, Arjantin lideriyle tenis oynadıktan sonra tenis kariyerinde hızlı bir düşüş yaşadı.

Otomobil yarışçısı Michael Schumacher Arjantin devlet başkanı tarafından kutlandıktan sonra kaza geçirdi.

Arjantililer futbol fanatiği Menem'in River Plate ve Arjantin milli takımının maçlarını izlemeye gitmesi halinde takımlarının o gün mutlaka yenileceğine inanıyor.

Arjantin'de kırmızı kurdele ‘nazar boncuğu’ yerine geçiyor. Menem tarafından kabul edilecek kişiler kötülükten korunmak için atletlerine kırmızı kurdela bağlıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!