Meksika'da sol görüşlü siyasilere silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Meksikada sol görüşlü siyasilere silahlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2009 09:41

Meksika'da sol görüşlü siyasilere silahlı saldırılar düzenlendi, 4 kişi yaralandı.

Ülkenin güneybatısındaki Guerrero eyaletinde düzenlenen 2 ayrı saldırıda 4 siyasiye pusu kuran silahlı saldırganlar, politikacılardan Demokratik Devrim Partisine mensup olan 3'ünü yaraladı, bir ay önce kaçırılan başka bir siyasinin ise yanmış cesedi bulundu.
Polis yetkilileri, bir araç içindeki silahlı saldırganların Arcelia kentinde, 3 siyasiyi taşıyan aracın önünü kestiği ve ateş açtığını, yaralanan politikacıların hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Geçen ay kaçırılan, aynı partiye mensup Alvaro Rosas adlı siyasinin ise yanmış cesedi bir aracın bagajında bulundu. Cesedin yanında bir de tehdit mektubu bulunduğu belirtildi.

İkinci saldırıda ise Sosyalist Demokrat Partisi milletvekili adayı Manuel de le Barrera hedef alındı. Aracına ateş açılan Barrera yara almadan kurtulurken şoförünün yaralandığı bildirildi.
Saldırıların nedeni ve bağlantılı olup olmadıklarının araştırıldığı belirtilirken Demokratik Devrim Partisi yetkilileri, saldırıların, 5 Temmuzda yapılacak seçimler öncesinde gözdağı verme amacı taşıdığını ileri sürdü.

Guerrero eyaleti daha önce de uyuşturucu ve siyasi olaylar yüzünden şiddet olaylarına sahne olmuştu.
Öte yandan, Sinaloa eyaleti Başsavcılık makamından yapılan açıklamada, kuzeydeki Culiacan kentinde, bir köpek leşinin bulunduğu torbanın yanına, Devlet Başkanı Felipe Calderon'u tehdit eden bir mesaj bırakıldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!