Mekke bebek hayata tutundu... Saldırıda ölen annesinin karnından çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Mekke bebek hayata tutundu... Saldırıda ölen annesinin karnından çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

İsrail’in Gazze’nin Refah kentine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan annesinin karnından sağ kurtarılan Mekke bebek, annesi hayatını kaybetse de küvözde yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Gazze Şeridi’nde yaşayan Eymen Ebu Şamalah, İsrail’in tahliye çağrısı üzerine dokuz aylık hamile eşi Darin, oğlu Adem (3) ve kızı Şems (9) ile güneyde Mısır sınırına yakın Refah’taki yakınlarının yanına sığınmıştı.

ANNENİN SON ARZUSU

21 Ekim günü, 11 gün aradan sonra ilk kez su gelmiş, Eyman, evin çatısındaki depoyu kontrol etmek için yukarı çıkmış, merdivenlerden aşağıya inerken eve füze isabet etmişti. Eymen, “Eşim o sırada balkonda çamaşır asıyordu, patlamayla üçüncü kattan aşağıya düşmüş. Aşağıya koştuğumda onun ve bebeğin öldüğünü düşündüm. Yanına vardığımda eşim yaşıyordu. Bana son sözleri: “Eymen, Mekke’yi karnımdan al ve ona iyi bak” oldu. Karısının tanınmaz halde olduğunu, sadece kıyafetlerinden tanımanın mümkün olduğunu söyleyen Gazzeli baba, eşiyle daha öncesinde kızlarına Mekke adını vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Ağır yaralı eşini Ebu Yusuf el-Neccar hastanesine götürdüğünü, doktorlara “Bebeği kurtarın, eşimin son arzusu” dediğini aktaran Eymen Ebu Şamalah, şimdi sezaryanla dünyaya gelen bebeğinin başında nöbet tutuyor.

Haberin Devamı

Mekke bebek hayata tutundu... Saldırıda ölen annesinin karnından çıkarıldı

Küvözün üstünde ise “Şehit Darin Ebu Şamalah’ın kızı” ifadesi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!