Medya seçimleri yakından takip etti... Dünya basını böyle gördü

Güncelleme Tarihi:

Medya seçimleri yakından takip etti... Dünya basını böyle gördü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 07:00

Türkiye’de pazar günü yapılan yerel seçimin sonuçları dünyada da geniş yankı buldu. Medya 10 ay önceki seçimlerde yenilen muhalefetin önceki günkü sonuçlarla moral bulduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

AMERİKA

- Politico haber sitesinin analizinde ‘Muhalefetin yükselmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli kentleri kaybettiği’ vurgulandı.

- New York Times gazetesi, “seçmenlerin ekonomik duruma kızgın olduğu bir ortamda, muhalefetin yerel seçimlerde Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidar partisine karşı kazanımlar elde ettiğini” yazdı. Gazete, seçimlerin Türk para biriminin değer kaybına uğradığı hayat pahalılığı krizinin ortasında yapıldığına işaret etti.

- Wall Street Journal gazetesi, ülke ekonomisinin durumundan duyulan hoşnutsuzluğa işaret ederek CHP’nin yerel seçimlerde en büyük şehirlerin kontrolünü elinde tutup diğerlerini de kazanarak sürpriz yaptığını belirtti.

- Associated Press Ajansı, “Sonuç, geçen yılki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidardaki AK Parti’ye yenildikten sonra bölünmüş ve moralsiz kalan muhalefet için bir destek oldu” yorumunda bulundu.

İNGİLTERE

Haberin Devamı

- The Guardian gazetesinin de internet sitesinde yer alan analizde İBB Başkanlığına yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu’nun CHP’yi ulusal siyasetin merkezine ittiği iddia edilirken Murat Kurum’un İmamoğlu’nun bir köfteciye benzetmesinin ters teptiği belirtildi.

- Financial Times gazetesi, AK Parti’nin ülkenin orta kesimlerinde güçlü olduğu yerlerde de kayıplar yaşadığını, seçmenin gıdadan otomobile her şeyin fiyatını artıran enflasyona isyan ettiğini belirtti.

FRANSA

- Fransız ajansı AFP şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, yirmi yıllık iktidarına karşı mücadele eden muhalefetin ülkenin sembolik megapolü İstanbul’da ve diğer büyük şehirlerde belediye seçimlerini kazanmasının ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin bir ‘dönüm noktasın-da’ olduğunu söyledi.”

-SUUDİ ARABİSTAN

- Arabnews sitesinde yer alan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonuçlarını kabul ettiği belirtilerek oylamanın 20 yıllık iktidarının ardından partisi için bir ‘dönüm noktası’ olduğunu söylediğine işaret edildi.

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!