Mattel yine oyuncakları topluyor

Güncelleme Tarihi:

Mattel yine oyuncakları topluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 13:06

Amerikan oyuncak devi Mattel, bir aydan az bir süre içinde üçüncü kez Çin yapımı oyuncakları toplatıyor. Çocuklar için risk oluşturduğu gerekçesiyle bu kez de 800 bin oyuncak geri çağrıldı.

Mattel'in bu son kararı, Ekim 2006 ile Ağustos 2007 arasında satılan 675 bin Barbie aksesuarını kapsıyor, ancak bunların arasında Barbie bebekleri yer almıyor. Toplatılan oyuncaklar arasında ayrıca, Fisher-Price markası altındaki 90 bin parça GeoTrax tren ürünleri ve yaklaşık 8900 "Big Big World 6-in-1 Bongo Band" oyuncakları da bulunuyor. "Big Big World" ürünlerinin bu yıl ABD'de temmuz ve ağustosta, tren ürünlerinin de Eylül 2006 ile Ağustos 2007 arasında satıldığı kaydedildi.

Mattel en son 14 Ağustosta dünya çapında toplam 18 milyon 200 bin oyuncağın toplatılmasına karar vermişti. Mattel grubundan yapılan açıklamada, "Mattel dünya çapında 18 milyon 200 bin manyetik oyuncağını piyasadan çekiyor" denilmiş ve toplatma kararının 2002 ile 2007 arasında üretilen oyuncakları kapsadığı belirtilmişti. Firma piyasadan toplatılmasına karar verilen oyuncaklarda kullanılan küçük ve çok güçlü mıknatısların çocuklar tarafından yutulması halinde ciddi sorunlara yol açabileceğini bildirmiş ve bu tehlikenin yanı sıra bazı oyuncaklarda kurşun bazlı boya kullanılmasının oluşturduğu riskin dikkate alındığı ifade edilmişti.

Mattel 1 Ağustosta da Fisher-Price markası altında yine Çin'de üretilen 1.5 milyon oyuncağı piyasadan çekme kararı almıştı.


Türkiye'de de toplatılıyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!