Manken kardeş de açlıktan ölmüş

Güncelleme Tarihi:

Manken kardeş de açlıktan ölmüş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 00:00

Uruguaylı 22 yaşındaki manken Luisel Ramos’un 6 ay önce podyumda bayılıp ölmesinden sonra, yine manken olan 18 yaşındaki kardeşi Eliana Ramos da "aşırı diyet" sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Eliana’nın da ablası gibi vücut-kütle endeksi açlık sınırının altına düştüğü için öldüğü sanılıyor.

Eliana Ramos, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da birlikte yaşadığı anneannesi tarafından geçen salı günü odasında ölü bulundu. Henüz otopsi raporu açıklanmadı, ancak Eliana’nın beslenme yetersizliğinden dolayı kalbinin durduğu sanılıyor. Ölüm haberini tatilde alan ailesinin üzüntüden yıkıldığı bildiriliyor. Ablası Luisel Ramos geçen yıl bir moda şovunda podyumda yürürken baygınlık geçirerek ölmüştü. Birlikte ilk defileleri olduğu için podyuma çıkmadan önce kızkardeşi Eliana’ya sarılarak şans dilemişti. Daha sonra babası, Luisel’in sadece yeşil salata ve diyet kola ile rejim yaptığını açıklamıştı. Luisel’in vücut-kütle endeksi, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) belirlediği açlık sınırının altında çıkmıştı.

Ajanstan yapılan açıklamada Eliana’nın açlıktan öldüğü iddiaları reddedildi. Ajansın patronu Pancho Dotto, "Eliana çok sağlıklıydı. İyi besleniyordu ve spor yapıyordu. Hiçbir zaman aşırı zayıf olmadı. Beslenme yetersizliği, anoreksiya ya da bulumia gibi şeylerden söz etmek çok saçma. Ramos kardeşlerinin ölümünün açlıkla ilgili değil, genetik bir probleme bağlı olduğu çok açık" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!