Mamadan sonra süt

Güncelleme Tarihi:

Mamadan sonra süt
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2008 00:00

Çin’de zehirli mama skandalı süte ve süt mamüllerine de bulaştı. Alışveriş merkezleri, süt ve süt ürünlerinin büyük bölümünü raflardan çekti.

ÇİN’de dört bebeğin ölümü ve en az 6 bin 244 bebek ve çocuğun hastalanması üzerine verilen mama alarmı dünyaya yayılıyor. Süt tozu ihracatı yapan Çinli üreticiler takibe alınırken, zehirli melamin maddesinin sütte de bulunması üzerine, Tayvan ve Hong Kong’da Çin kökenli tüm süt ürünleri yasaklandı. Bangladeş, Yemen ve Burma’ya ihraç edilen ürünler de incelemeye alındı. Melaminli süt tozu skandalının giderek büyümesi ve sütlü mamüllere de sıçraması üzerine, dünyaca ünlü kahve mağazalar zinciri Starbucks, Çin’deki mağzalarında sütlü mamüllerin satışını durdurdu.

Sütten sonra, dondurma ve yoğurtta da zehirli madde bulunmasının ardından, hastalanan bebeklerin 158’inin durumunun ciddi olduğu belirtiliyor. Olayın üzerine kararlılıkla giden Çinli yetkililer, şimdiye dek 18 kişiyi tutukladı, 87 kişiyi de sorguluyor. Kimyasalı süte bulaştıran şirketlere yönelik operasyona hız veren yetkililer, 330 kilo şüpheli kimyasala da el koydu. Baskınlarda 5 bin müfettiş görev alıyor. Olayın meydana geldiği Hebey Kenti’nin belediye başkanı ve Komünist Parti’nin bölge başkanı olan kişi görevden alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!