Maliki’den Türkiye’ye ‘Musul’ suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Maliki’den Türkiye’ye ‘Musul’ suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 14:07

Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki, Türkiye’yle ilgili suçlamalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Maliki, Irak meclis komisyonu tarafından hazırlanan ve Musul kentinin IŞİD’in eline geçmesi nedeniyle kendisi ve diğer üst düzeyli yetkililerin yargılanması çağrısında bulunan raporun "değeri olmadığını" ifade ederek, kentin düşmesinden dolayı Türkiye'yi suçladı.

Reuters’ın haberine göre, Maliki, sosyal medya sitesi Facebook'ta yer alan açıklamasında, Kuzey Irak'taki özerk Kürt yönetiminin başkentine de atıfta bulunarak, "Musul'da olan Ankara'da planlanan bir komploydu, daha sonra bu komplo Erbil'e taşındı" dedi.

Maliki’den Türkiye’ye ‘Musul’ suçlaması
MALİKİ’DEN TÜRKİYE’YE AĞIR SUÇLAMA

Başbakan olduğu dönemde Musul'un IŞİD'in eline geçmesinde ihmal ve kusuru olduğu gerekçesiyle yargı önüne çıkması beklenen Maliki, Irak Parlamentosu'nda "Musul'un düşme nedenlerini araştıran komite" tarafından suçlu bulunmuştu.

Irak'ta parlamento kararıyla makamı lağvedilen eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki, İran'ın başkenti Tahran'da yaptığı açıklamalarda da Türkiye yönetimini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı IŞİD terör örgütüne yardım etmek ve bölgede yayılmacı siyaset izlemekle suçlamıştı. Maliki, "IŞİD, İstanbul ve Ankara'da planlanmış bir örgüttür" iddiasında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!