Malezya'da korsan dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Malezyada korsan dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2001 00:00

Haberin Devamı

Malezya'da korsanlar dehşet saçıyor. Komando taktikleri kullandıkları söylenen korsanlar, yılbaşı gecesi iki gemiyi bastılar. Ancak çıkan kargaşadan endişelenip birkaç bin Singapur dolarıyla kaçtılar. Korsanlar, Malezya'da deniz ticaretine büyük darbe vuruyor.

Masallarda, filmlerde kaldığını zannettiğimiz korsanlar, Uzakdoğu'da kol geziyor. Son olarak malezya'da komando taktikleri kullanan silahlı korsanların yılbaşı gecesi iki gemiyi bastıkları, mürettebatı rehin aldıkları ve gemide çıkan kargaşadan telaşa kapılarak birkaç bin Singapur dolarıyla kaçtıkları bildirildi.

The Sun Gazetesi'nin haberine göre otomatik silahları ve palaları olan yaklaşık 20 korsan, güneydeki Johor eyaletinin Tanjung Piai limanındaki iki gemiye bastı. Korsanlar, ‘‘South Pacific’’ ve ‘‘Pacific-1’’ gemilerinin mürettebatını rehin aldıktan sonra soyguna başladılar.

Polis, geminin bir anda cehenneme döndüğünü, korsanların birkaç bin dolarla yetinmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Endonezyalı oldukları öne sürülen korsanların askeri eğitim gördükleri tahmin ediliyor.

Yine malezya'da Malaka Boğazı'nda, aynı gün, bir teknenin hançerli, palalı korsanlar tarafından yolunun kesilip soyulduğu bildirildi. Sürat tekneleriyle saldıran korsanlar, daha yavaş seyreden gemi, şilep, yat gibi deniz araçlarını çok kolay avlıyorlar. Son korsan baskınlarında ciddi yaralananlar olmadı.

Malezya deniz polisi, Endonezya ve Singapur'daki meslektaşlarıyla işbirliği yaparak korsan dehşetine karşı güvenlik önlemleri araştırdı. Geçen yıl Malezya karasularında meydana gelen 62 korsan saldırısından 29'unun başarılı olduğu, 33'ünün püskürtüldüğü kaydedildi. Malezya hükümeti, anti-korsan birimini takviye kararı aldı. Havadan polis desteği, denizden ise hızlı teknelerle korsanlara göz açtırmama hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!