Majestelerinin katil pilotu

Güncelleme Tarihi:

Majestelerinin katil pilotu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 00:00

Kanada’nın en büyük hava üssünden sorumlu olan ve İngiliz Kraliyet Ailesi dahil birçok VIP’i uçuran Albay Russell Williams, biri silah arkadaşı olmak üzere iki kadını öldürmekle suçlandı. İki kadına daha tecavüz etmeye kalktığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı

DÜNYA BU 'SAPIK' KOMUTANI KONUŞUYOR - GALERİ

KANADA’nın Ontario Eyaleti’nde üç ay içinde işlenen iki cinayet çözüldü. 28 Ocak’ta bir arkadaşına cep telefonu mesajı gönderdikten sonra ortadan kaybolan ve cesedi pazartesi günü yol kenarında bulunan Jessica Lloyd (27) ile kasım ayında evinde ölü bulunan Onbaşı Marie Comeau’nun (38), ülkenin önde gelen subaylarından biri tarafından öldürüldüğü sanılıyor. Comeau, askeri uçaklarda hosteslik yapıyordu.
Ülkenin en büyük hava üssü olan Trenton’ın komutanlığını yapan Hava Albay Russell Williams (46) tutuklandı. 23 yıllık asker Williams’ın “çifte bir hayat” sürdüğü, bir yandan kraliyet ordusunun en saygın komutanlarından biri haline gelirken, bir yandan da çevresindeki kadınlara saldırdığı iddia ediliyor.
Ev basıp taciz ediyordu
Polis, Williams’ın eylülde en az iki kadının daha evlerini basıp tecavüze kalkıştığı görüşünde. Albay’ın Tweed kentindeki evi yakınlarında işlenen faili meçhul cinayetlerin dosyaları da yeniden açıldı. Askeri inzibat da devreye girdi.
Benzer suçlar incelenecek
Williams’ı tutuklayan polis, son yıllardaki benzer suçları yeni durum ışığında yeniden incelemeye alacağını açıkladı. 2001 yılında Trenton’daki ormanlık arazide tecavüz edilerek öldürülen 19 yaşındaki kadın olayında da Williams’ın parmağı olabileceğini göz önünde bulunduran polis, “albayın şimdiye dek bulunduğu her yeri” incelemeye alacak.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı ile senli-benli

* Hava Albay Russell Williams evli. Biyografisine göre hobileri arasında eşi Mary Elizabeth ile golf oynamak da var. Ayrıca amatör balıkçı, fotoğrafçı ve koşucu.
* Kanada Genelkurmay Başkanı Walt Natyneczyk ile senli-benli konuşacak kadar samimi. Son olarak geçen ay Savunma Bakanı Peter MacKay ile samimi bir şekilde sohbet ederken TV kameralarınca görüntülenmişti.
* “Elit bir pilot” olarak tanınıyor. Bir defasında Kanada Başbakanı Stephen Harper’ı taşıyan CC 144 Challenger jetini bizzat kullanmıştı. İngiltere Kraliyet Ailesi’nin Kanada ziyaretlerinde de pilot koltuğuna oturuyordu.
* Komutanlığını yaptığı Trenton Üssü, Afganistan ve Haiti görevlerinin merkezi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!