Mahmud Abbas: Gazze’yi yönetmeye hazırız

Güncelleme Tarihi:

Mahmud Abbas: Gazze’yi yönetmeye hazırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 07:00

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır medyasına verdiği röportajda Gazze’nin geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Filistin yönetiminin Gazze’de sorumluluğu üstlenmek için hazır olduğunu belirten Abbas, ancak bunun için saldırıların tamamen durması, insani yardımların ulaştırılması ve Filistinlilerin tehcir edilmesinin engellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

NEKBE’DEN BETER

İsrail’in Gazze’de Filistin yönetimini istemediğini söyleyen Abbas, “Tel Aviv hükümeti, Gazze’de kalmak ve Filistin topraklarından parçalar koparmak istiyor. Ancak dünya bunu kabul etmiyor. ABD de buna karşı” ifadelerini kullandı. Filistinli lider, Gazze’de bugün yaşananların 1948’de Filistinlilerin topraklarından sürüldüğü Nekbe’den daha feci olduğunu vurgulayarak “İsrail’i destekleyen ABD’dir. Tek bir işaretle isterse savaşı durdurur. ABD’liler, İsrail’in kendilerini dinlemediğini söylüyor. Biz onlara inanmıyoruz” diye konuştu. Savaşın ardından Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü içerisine alan bir Filistin devleti kurulması gerektiğini dile getiren Abbas, işgal altındaki Batı Şeria’ya da dikkati çekerek, “Şiddet olaylarında bir patlama yaşanabilir” uyarısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!