Lübnan'dan çok kritik açıklama! "Hazır olun"

Güncelleme Tarihi:

Lübnandan çok kritik açıklama Hazır olun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 13:42

Lübnan ordusu komutanı General Joseph Aoun "düşman İsrail'in tehditlerine" karşı koymak için askerlerinin güneydeki İsrail sınırında hazır durumda olmalarını istedi.

Haberin Devamı

Aoun, İsrail sınırında istikrarın korunmasını amaçlayan  1701 sayılı Birleşmiş Milletler kararının gereği gibi uygulanması için birliklerin teyakkuzda olmaları için çağrı yaptı.

İsrail yetkilileri ise henüz bir açıklama yapmadı. BM'nin 1701 sayılı "çatışmaların sona ermesi" kararı, 2006'da İsrail ile Lübnan'ın İran destekli askeri ve siyasi
Hizbullah hareketi arasında yaşanan şiddetli savaşa son vermişti.

İki taraf da o zamandan beri büyük çatışmalardan kaçınıyor. Ancak BM sınırda bir barış gücü bulundurmaya devam ediyor. BM kararına göre, Lübnan ordusu, Şii Hizbullah dahil her silahlı güce yasaklanmış olan bölgede, sınırın Lübnan tarafındaki güvenlikten sorumlu.

İran ve Lübnan'daki müttefiki Hizbullah'ın Suriye'deki ve bölgedeki nüfuzunu artırmalarından endişe eden İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim bu yıl arttı.

General Aoun, ordunun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Düşman İsrail'in tehditlerine, ihlallerine ve Lübnan halkına ve ordusuna yönelik saldırgan planlarına karşı koymak için güney sınırında hazır olmanızı istiyorum. Lübnan'ın içinden geçtiği olağanüstü siyasi durum, en üst seviyedeki farkındalık ve teyakkuzla davranmanızı gerektiriyor." dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!