Lübnan'daki gösterilere kan bulaştı

Güncelleme Tarihi:

Lübnandaki gösterilere kan bulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 14:41

Lübnan'da Hizbullah taraftarlarının yaptığı gösterilere, hükümet taraftarlarının karşılık vermesi sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Lübnan'da dün Beyrut'un merkezinde başlayan ve bugün başta Bekaa Vadisi olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerine yayılan hükümet karşıtı gösterilerde bir Lübnan vatandaşının öldüğü bildiriliyor.

Lübnan'da yayın yapan televizyonların haberlerine göre, sabah saatlerinde Bekaa Vadisi'ndeki bir kasabada, Hizbullah ve hükümet taraftarları arasında, önce tartışmayla başlayan sonra da silahların kullanıldığı çatışmaya dönüşen olayda yaralanan Rola Hamdan isimli kişi hastanede hayatını kaybetti.

Hizbullah'ın Beyrut'un merkezinde yaptığı, hava limanı yolunu ulaşıma kapama eylemi ise devam ediyor. Uluslararası Beyrut Hava Limanına giden bütün yolların kapanması nedeniyle yolcuların alana ulaşamaması ve güvenlik nedeniyle uçak seferleri yapılamıyor.

Lübnan'ı Suriye'ye bağlayan kara yolunun da çeşitli noktalarına yığılan taş ve kumlarla ulaşıma kapandığı belirtiliyor.

Hizbullah taraftarları, Başbakan Fuat Sinyora hükümetinin aldığı, İsrail'le savaşta kullanmak üzere kurduklarını iddia ettikleri özel haberleşme sisteminin kaldırılması ve Beyrut Hava Limanı sorumlusunun Hizbullah yanlısı olduğu gerekçesiyle görevden alınması kararının geri alınması için dün ülke çapında gösterilere başlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!