Londra'da 14-15 Temmuz'da Türk Festivali yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Londrada 14-15 Temmuzda Türk Festivali yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 13:14

İlki 2004 yılında yapılan ve her yıl biraz daha fazla ilgi çeker hale gelen Londra Türk Festivalinin, bu yıl 14-15 temmuzda düzenleneceği açıklandı.

Haberin Devamı

Festivalin organizasyonunu yapan Turkish Forum UK'nin (TFUK) başkanı olan Hasan Taşlıca, amaçlarının her geçen yıl daha büyük bir kitlenin katıldığı bu festivale geleneksel bir yapı kazandırmak olduğunu söyledi.

Turkish Forum UK'nin Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odasının bazı etkinliklerini düzenlemek üzere kurulduğunu, kuruluşundan sonra yapılan çeşitli seminerlerle İngiltere'de yerleşik Türk toplumuna ilk ağızdan bilgiler vermeyi hedeflediklerini belirten Taşlıca, bu bağlamda hepsi birbirinden değerli uzmanların konuk edildiğini ve Türkiye-AB ilişkileri, Ermeni meselesi gibi önemli konuların ele alındığını bildirdi.

Bütün bunlardan sonra Türk Festivali organizasyonuna giriştiklerini belirten Taşlıca, ilki 2004 yılında yapılan festivalin artık 100.000 kişi tarafından ziyaret edilir hale geldiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Türk müziği, kültürü, el sanatları ürünleri ve mutfağının tanıtıldığı festivalin bu yıl yine Thames Nehrinin "South Bank" bölümünde yapılacağını belirten Taşlıca, bölgenin yine bayraklarla donatılacağını ve daha önce 30 kişilik bir ekiple festivale katılan mehter takımının yine festival konukları arasında yer alacağını ifade etti.

Bunun dışında Türkiye ve İngiltere'den Türk müzik gruplarının festival çerçevesinde sahne alacaklarını da belirten Taşlıca, festivalin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği ve Londra Başkonsolosluğu gibi kurumların himayesinde, Türk iş çevrelerinin sponsorluğunda ve halkın katkılarıyla düzenlendiğini anlattı.

Festivali “emek-yoğun bir ürün” olarak tanımlayan Hasan Taşlıca, yüzlerce mektup ve elektronik postayla halkın desteklediği festivalin başarısı için özellikle İngiltere'de yaşayan Türklerden festivalin geleneksel hale getirilebilmesi için desteklerini esirgememelerini istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!