Londra’da 100 bin kişi Filistin için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Londra’da 100 bin kişi Filistin için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 07:00

İsrail’in Gazze’ye yönelik acımasız saldırısı, tüm dünyada tepki çekmeye devam ediyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da 100 bin kişi, Filistin’de ateşkes ve Gazze Şeridi’ne acil insani yardım ulaştırılması talebiyle yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Londra’da hükümet binalarının bulunduğu Whitehall’a yürümek için Hyde Park yakınlarında toplanan kalabalığın yaklaşık 100 bin kişi olduğu belirtildi. Filistin bayraklarını sallayan ve “Özgür Filistin” pankartları taşıyan katılımcılar, İsrail’in Gazze ablukasına ve hava saldırılarına son verilmesi çağrısında bulundu. Yürüyüş sırasında 1000 polis güvenlik önlemi aldı. İsrail büyükelçiliği önü barikatla kapatıldı. Londra polisi, protestonun barışcıl geçtiğini ve herhangi bir olay yaşanmadığını bildirdi.

‘HEMEN ATEŞKES’

İrlanda’nın başkenti Dublin’de de Gazze’deki savaşın sona ermesi için “Filistin için ulusal gösteri” etkinliği düzenlendi. Avustralya’nın Perth, Brisbane, Sidney ve Hobart kentlerinde de binlerce kişi Filistin yanlısı protesto düzenledi. Gösteriyi organize eden Filistin Eylem Grubu, yalnızca Sydney’deki mitinge 15 bin kişinin katıldığını ve daha büyük çapta bir yürüyüşün bugün düzenleneceğini açıkladı. ABD’nin New York şehrinde de yüzlerce protestocu, Kongre üyesi Kristen Gillibrand’ın Manhattan bulunan ofisinin önünde “Hemen ateşkes” slonganları atarak Demokratlara İsrail’in devam eden bombardımanını kınama çağrısında bulundu. Bosna’daki yüzlerce kişi Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen mitinge katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!