Lokmacı'da bugün sessizlik hakim

Güncelleme Tarihi:

Lokmacıda bugün sessizlik hakim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 16:02

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın kararıyla dün üst geçidin kaldırıldığı Lokmacı Barikatında, bugün sessizliğin hakim olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Talat'ın, “Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum taraflarının, 2007 yılının ilk çeyreği içinde kapsamlı çözüm müzakerelerini başlatma kararlarına ve iki halkın işbirliğinin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Lokmacı Kapısının açılmasına engel olduğu ileri sürülen üst geçidin kaldırılmasına karar verdiğini” açıklamasından sonra gündeme oturan Lokmacı bölgesi, bugün düne oranla sessiz ve boştu.

Üst geçit kaldırılmadan önce yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiği Lokmacı, yine eskisi gibi Arasta ve Asmaaltı esnafına kaldı.

Esnaf, köprünün kaldırılmasından dolayı memnuniyet belirtirken, ”beklentilerinin, kapının en kısa zamanda açılması ve iki çarşının birleştirilmesi” olduğunu ifade etti.

Arasta esnafı, “kapının açılmasıyla Rum müşterilerinin yanı sıra Rum kesimini ziyaret eden yaklaşık üç milyon turistin bir bölümünün de KKTC'ye geçmesini beklediklerini” kaydetti.

Haberin Devamı

Bazı esnafsa Kıbrıs Türk tarafının kapının açılması için iyi niyet göstererek üst geçidi yıktığını, ancak Rumların Lokmacı kapısını yine de açmayacağına inandığını söyledi.

Lokmacı'da sökülme işlemi dün gece tamamlanan üst geçit, parçalar halinde Lefkoşa Türk Belediyesinin ambarlarına taşındı. Parçalar gerekli bakımdan geçirildikten sonra, Lefkoşa'daki Atleks Sanverler Ortaokulu önüne üst geçit yapımında kullanılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!