Son dakika: İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı vurdu iddiası! Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a uyarı: Ödeyeceğiniz bedel ağır olur

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2023 07:39

Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından bölgeyi ablukaya alan İsrail'in saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Her geçen dakika Gazze'deki can kaybı artarken İsrail Başbakanı Netanyahu, İran ve Hizbullah'ı iradelerini sınamamaları konusunda uyardı. İsrail meclisindeki oturum siren seslerinin duyulması ile yarıda kesildi. Öte yandan Mısır basınında çıkan habere göre İsrail, Filistinli sivillerin tek çıkış noktası olan Refah Sınır Kapısı'nın vurduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında son dakika gelişmeleri...

AB KOMİSYONU BAŞKANI VON DER LEYEN: MISIR ÜZERİNDEN GAZZE'YE İNSANİ HAVA KORİDORU AÇIYORUZ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB), Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne insani yardım için hava koridoru açacağını duyurdu. Von der leyen, “Gazze’deki Filistinlilerin insani yardıma ihtiyacı var. Hamas’ın barbarlığının bedelini onlar ödeyemez. Bu nedenle de Mısır üzerinden Gazze’ye bir AB insani yardım koridoru oluşturuyoruz. İlk iki uçuş bu hafta yapılacak” dedi.
Von der leyen, AB’nin Gazze’deki sivillere destek olmak için insani yardım miktarını üç kat artırarak 75 milyon euro seviyesinin üzerine çıkarma kararı aldığını söyledi.

HAMAS'TAN REHİNE AÇIKLAMASI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida yaptığı açıklamada, “Gazze'deki İsrailli rehinelerin sayısı 200 ile 250 arasında değişiyor ve El Kassam Tugaylarının elinde bulunanların sayısı 200” ifadelerini kullanarak, “İsrail bombardımanlarında şu ana kadar 22 rehine hayatını kaybetti” dedi.

Rehinelerle ahlaki ve insani bir görevin gerektirdiği şekilde ilgilenildiğini ifade eden Ubeida, “Onlar da bizim yediğimizi yiyor, içtiğimizi içiyor” ifadelerini kullandı. Farklı milletlerden bir grup rehinenin ellerinde olduğunu aktaran Ubeida, “Onları misafirimiz olarak görüyoruz ve saha koşulları izin verdiği anda serbest bırakacağız" dedi.

PUTİN, NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den bu yana devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez telefonda görüştü. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alındığı aktarılarak, Putin’in Netanyahu’ya çatışmalarda hayatını kaybeden İsrailliler için taziyelerini ilettiği ifade edildi.

Putin’in görüşmede, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere sivil nüfusu hedef alan her türlü eylemi güçlü bir şekilde reddettiği ve kınadığı vurgulanana açıklamada, “Putin, Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki durumu normalleştirmeye, şiddetin daha fazla tırmanmasını ve insani bir felaketi önlemeye yardımcı olmak için attığı adımlar hakkında bilgi verdi. İsrail tarafı özellikle Filistin, Mısır, İran ve Suriye liderleriyle bugünkü telefon temaslarının önemli noktaları konusunda bilgilendirildi” denildi.

Açıklamada, Rusya’nın çatışmaları sona erdirmek, siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla çalışmaya hazır olduğu ifade edildi.

Putin, Netanyahu ile görüşmesi öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ'DEN İSRAİL’E ZİYARET

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den bu yana devam ederken, İsrail’e üst düzey ziyaretler sürüyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz yaptığı açıklamada, Hamas’ın saldırıları karşısında destek amacıyla bu hafta İsrail’i ve Mısır’ı ziyaret edeceğini belirterek, "Ziyaretimle İsrail’le olan dayanışmamı pratik olarak da ifade etmek benim için önemli" dedi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYA: SAVAŞIN YAYILMA İHTİMALİ ARTIYOR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Pakistanlı, Malezyalı ve Tunuslu mevkidaşları ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Görüşmemde siyasi çözüm yolunda artık sona gelindiğini ve savaşın diğer cephelere yayılma ihtimalinin giderek artığını söyledim” dedi.

'REFAH SINIR KAPISI VURULDU' İDDİASI

Mısır basınında çıkan habere göre İsrail, Filistinli sivillerin tek çıkış noktası olan Refah Sınır Kapısı'nın vurulduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN'DAN BARIŞ DİPLOMASİSİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Umman Dışişleri Bakanı Sayyid Badr Al Busaidi ve Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya görüşmelerde, İsrail ve Filistin’deki gelişmeler ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve insani durum ele alındı.

BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Batı Şeria’da da Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma yaşandı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 2 BİN 808

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail bombardımanında hayatını kaybedenlerin 2 bin 808'e yükseldiğini ve 10 bin 859 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İSRAİL GAZZE'Yİ DENİZDEN DE VURUYOR, KUDÜS'TE SİREN SESLERİ
İSRAİL GAZZEYİ DENİZDEN DE VURUYOR, KUDÜSTE SİREN SESLERİ

Yerleşim yerleri İsrail'in denizden fırlattığı roketlerin hedefi oldu. Uluslararası ajanslar Kudüs'te siren seslerinin duyulduğunu aktardı.

CNN Türk Dış Haberler Editörü Enver Kaptanoğlu da Gazze sınırından yaptığı açıklamada hem Tel Aviv'de hem Kudüs'te sirenlerin çaldığını duyurdu.

Roketlerden birinin hava savunma sistemini geçip Kudüs'e düştüğü iddia ediliyor.


NETANYAHU'DAN İRAN VE HİZBULLAH'A UYARI: İRADEMİZİ SINAMAYIN
NETANYAHUDAN İRAN VE HİZBULLAHA UYARI: İRADEMİZİ SINAMAYIN

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran ve Hizbullah'a sert bir uyarıda bulunarak, "Aynı hataları tekrarlamayın, irademizi sınamayın. Bu sefer ödeyeceğiniz bedel çok daha ağır olur" dedi.

Netanyahu Hamas'ı yenmek için birleşme çağrısı yaptı ve dünyaya seslendi: "Bu savaş aynı zamanda sizin de savaşınızdır"

Öte yandan İsrail meclisindeki oturumun çalan sirenler nedeni ile yarıda kesildiği öğrenildi.

PUTİN VE NETANYAHU İLK KEZ GÖRÜŞECEK

Kremlin sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün aralarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da bulunduğu çok sayıda uluslararası liderle görüşeceğini duyurdu.

Bu, 7 Ekim'de başlayan çatışmalardan sonrası Putin ve Netanyahu'nun yaptığı ilk görüşme olacak.

'150 BİN LİTRE YAKIT GAZZE'YE GÖNDERİLDİ'

Refah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafında, yüzlerce tonluk yardım taşıyan kamyonlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Gazze tarafında ise sınırı geçebilmek için bekleyen yabancı ülke pasaportlu Filistinliler var. Ancak yerel bir yetkilinin aktardığına göre, su ve kanalizasyon pompa istasyonlarında kullanılmak üzere yalnızca 150 bin litre yakıt Mısır’dan Gazze’ye gönderildi. Birleşmiş Milletler yetkilileri “benzeri görülmemiş bir insani felaket” yaşanabileceği konusunda uyarıyor. Hastanelerdeki yakıtın 24 saat içinde biteceği söyleniyor. Bu, binlerce hasta ve yaralının hayatını tehlikeye atacak.

İSRAİL: YARIM MİLYON FİLİSTİNLİ GAZZE'NİN GÜNEYİNE GEÇTİ
İSRAİL: YARIM MİLYON FİLİSTİNLİ GAZZENİN GÜNEYİNE GEÇTİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus yaptığı açıklamada, yarım milyon Filistinlinin Gazze’nin güneyine geçtiğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, devam eden İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle daha fazla mültecinin sığınak arayışına girebileceğini belirterek, “Çok sayıda insanın komşu ülkelere göç etmesi konusunda büyük bir risk var” dedi.

ABD VATANDAŞLARINI DENİZDEN TAHLİYE EDİYOR

Vatandaşlarını İsrail’den deniz yolu ile tahliye edeceğini açıklayan ABD, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa Limanı’na cruise gemisi gönderdi. Bugün başlayan tahliyeler için çok sayıdaki ABD vatandaşı sabahın erken saatlerinde limana geldi.

GAZZE KURUYOR
GAZZE KURUYOR

Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail'in iddialarının aksine kuşatma altındaki bölgede su hizmetlerinin yeniden başlamadığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, çatışmaların ardından İsrail’in Gazze’deki suyu kesmesi ile ilgili, “Gazze Şeridi’nde yaşayanlar kirli su içiyor” dedi.

2 milyondan fazla insanın su kıtlığı riskiyle karşı karşıya kaldığını belirten Lazzarini zamanın daraldığına dikkat çekerek “Bu durum ölüm kalım meselesine dönüştü” dedi.

İRAN'DAN 'REHİNE' AÇIKLAMASI

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını durdurması halinde Hamas'ın elindeki yaklaşık 200 rehineyi serbest bırakma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

IDF, VURDUĞU NOKTALARI AÇIKLADI
IDF, VURDUĞU NOKTALARI AÇIKLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), son birkaç saatte Gazze Şeridi'nde onlarca saldırı düzenlediğini açıkladı. IDF'ye göre hedefler arasında Hamas karargahı, havan fırlatma mevzileri ve askeri bir tesis yer aldı.


11 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistinli Gazeteciler Sendikası 7 Ekim'de başlayan çatışmalardan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında 11 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

MISIR'DAN REFAH KAPISI AÇIKLAMASI: İSRAİL İZİN VERMİYOR

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Gazze'nin karşı karşıya olduğu durumu "tehlikeli" olarak nitelendirdi. Şükri Mısır'ın çatışma başladığından beri Refah sınır kapısını çalışır durumda tutmayı hedeflediğini ancak İsrail'in buna izin vermediğini söyledi.

İSRAİL YENİDEN İRAN'I İŞARET ETTİ

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari,Hizbullah'ın Pazar günü gerçekleştirdiği saldırının emrini İran'ın verdiğini iddia etti.

GAZZE'DEN FELAKET UYARISI
GAZZEDEN FELAKET UYARISI

Gazze İçişleri Bakanlığı İsrail'in aralıksız bombardımanında yıkılan binaların enkazı altında 1000'den fazla insanın cansız bedeni olduğunu belirterek çevre felaketi uyarısı yaptı.

210'U HAMAS BAĞLANTILI 360 FİLİSTİNLİ TUTUKLANDI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim’de başlayan çatışmalardan bu yana ordunun Batı Şeria’da 210’u Hamas bağlantılı 360 kişiyi tutuklandığı belirtildi.

Dün gece ise, 20 Hamas üyesinin tutuklandığı ve Kafr Qallil kasabasında tutuklananlardan birinin silah ve askeri teçhizatının ele geçirildiği aktarıldı.

İSRAİL ORDUSU ESİR SAYISINI 199 OLARAK GÜNCELLEDİ

İsrail Ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Hamas tarafından esir alınan 199 kişinin ailelerine haber verildiğini belirterek "Gazze'de rehinelerin nerede olduğunu anlamak için yoğun çaba harcıyoruz" dedi. Ordu daha önce bu sayının 155 olduğunu açıklamıştı.

ALMANYA'DAN İSRAİL'E KRİTİK ZİYARET

Almanya Başbakanı Olaf Scholz yarın İsrail'i ziyaret edecek

İSRAİL GAZZE'DE 250 HEDEFİ VURDU
İSRAİL GAZZEDE 250 HEDEFİ VURDU

 İsrail Hava Kuvvetleri (IAF), İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile ortak operasyonlarla Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait olduğu ifade edilen 250 hedefin vurulduğunu duyurdu.

'UÇURUMUN EŞİĞİNDEYİZ'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres dün yaptığı açıklamada, “Orta Doğu’da uçurumun eşiğindeyiz” diyerek, İsrail’e işgal altındaki Gazze’ye insani yardım erişimi sağlaması, Hamas’a da rehineleri serbest bırakması çağrısı yaptı.

REFAH'TA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
REFAHTA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Gazze Şeridi'nin içinden çekilen canlı görüntülerde, Refah sınır kapısının arkasında toplanmış, ellerinde çantalar ve bagajlarla olası bir açılışı bekleyen her yaştan büyük bir insan kalabalığı görülüyor. Ancak geçiş şu an için kapalı durumda.

HAMAS'TAN ATESKES AÇIKLAMASI
HAMASTAN ATESKES AÇIKLAMASI

Hamas yetkilisi, Refah sınır kapısının açılması veya geçici ateşkesle ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi. Mısırlı güvenlik kaynakları daha önce, yardımın bölgeye girmesine izin vermek için sınır kapısının açılması konusunda bir anlaşmaya varıldığını söylemişti.

GAZZE'DE CAN KAYBI 2 BİN 750'YE YÜKSELDİ
GAZZEDE CAN KAYBI 2 BİN 750YE YÜKSELDİ

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Gazze'de can kaybı 2 bin 270'ye yükseldi, 9 bin 700 kişi de yaralandı

İSRAİL'DEN ATEŞKES YALANLAMASI

İsrail Başbakanı Binyanmin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada Gazze'den yabancıların çıkarılması ve insani yardımların girişi konusunda bir girişimin söz konusu olmadığı belirtildi.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgedeki temaslarının ardından İsrail'e geri dönerken, Fransa Dışişleri Bakanı Lübnan'ın çatışmalara müdahil olmasını engellemek için Lübnan'a gitti.

Ürdün Kralı Abdullah bugün Almanya Cumhurbaşkanı ile Berlin'de görüşecek. Japonya ise çatışmanın çözümüne aracılık etmek üzere Orta Doğu'ya özel bir elçi gönderme kararı aldı.

İSRAİL LÜBNAN SINIRINDAKİ SİVİLLERİ TAHLİYE ETTİ
İSRAİL LÜBNAN SINIRINDAKİ SİVİLLERİ TAHLİYE ETTİ

İsrail ordusu artan gerilim nedeni ile Lübnan sınırında yaşayan sakinlerin bölgeden tahliye edildiğini duyurdu. Tahliye edilen siviller İsrail tarafından finanse edilen bir misafirhaneye yerleştirildi.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Çatışmalarda şimdiye kadar Gazze'de 2.670 kişi hayatını kaybetti, 9.600 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da 57 kişi hayatını kaybetti, 1.200 kişi yaralandı. İsrail'de ise 1.400 kişi hayatını kaybetti, 3.500 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana en az 291 askerinin öldüğünü duyurdu.

BM'DEN HASTANE UYARISI

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'daki 21 hastanenin tahliye edilmesi emrini verirken Birleşmiş Milletler Gazz'deki 4 hastanenin İsrail bombardımanı nedeni ile çalışamaz hale geldiğini duyurdu.

BM hastanelerin zorla boşaltılmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

'REFAH SINIR KAPISI AÇILIYOR'
REFAH SINIR KAPISI AÇILIYOR

Refah sınır kapısının insani yardımlar ve yabancıların tahliyesi için bir kaç saatliğine açılacağı açıklandı. Açıklama ABD'nin İsrail büyükelçiliği tarafından yapıldı. ABD, İsrail ve Mısır ateşkesin 9:00'da başlamasında anlaştı.

Hamas Ateşkesle ilgili kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini duyurdu.

ABD'DE MÜSLÜMAN ANNE OĞULA BIÇAKLI SALDIRI
ABDDE MÜSLÜMAN ANNE OĞULA BIÇAKLI SALDIRI

ABD’nin Illinois eyaletinde 71 yaşındaki Joseph Czuba isimli bir Amerikalı, bir anne ve oğluna Müslüman olduğu gerekçesiyle bıçakla saldırdı. 26 kez bıçaklanan 6 yaşındaki çocuk öldü. 32 yaşındaki kadın ise yaralandı.

ABD DEVREDE: HAMAS İLE ESİR PAZARLIĞI

Lübnan'da yayımlanan Al-Akhbar gazetesi, ABD'nin Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlanması karşılığında Gazze'de kaçırılan sivillerin serbest bırakılması konusunda Hamas'a uzlaşma teklifi sunduğunu bildirdi. Üst düzey Hamas yetkililerine ve Hizbullah liderliğine yakın olan Abraham Al-Nim gazetesinin editörünün imzasını taşıyan habere göre, Hamas birkaç şart öne sürdü. Hamas'ın kaçırılanları yabancı uyruklu, İsrailli ve IDF mensubu olarak ayırdığı belirtiliyor.

İSRAİL'DEN BIDEN'A YANIT

İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, CNN'e verdiği röportajda ABD Başkanı Joe Biden'ın, Hamas'ı yok ettikten sonra Gazze'yi işgal etmenin 'büyük bir hata' olacağı yönündeki uyarısına yanıt vererek, İsrail'in 2 milyondan fazla Filistinliyi yönetmekle "hiçbir çıkarı olmadığını" söyledi.

'500 BİN KİŞİ KUZEY GAZZE'Yİ TERK ETTİ'

İsrail ordusunun uluslararası sözcüsü Jonathan Conricus, Gazze’nin kuzeyinde şu ana kadar 500 bin insanın evlerini terk ettiğini söyledi, Hamas’ı ise güneye doğru gitmeye çalışanlara zorluk çıkarmakla suçladı.


Conricus, ordunun iki güvenli tahliye rotası çıkardığını, askeri operasyon aşamalarının tamamlanmaya başlamasıyla beraber de Gazze’nin siviller için güvensiz bir yer olabileceğini ifade etti.


Cuma günü güvenli olarak nitelendirilen bir yolda 70 kişinin öldürülmesiyle ilgili bir soruya ise Conricus, ordunun sivilleri hedef almadığını söyleyerek yanıt verdi. Sözcü, basın toplantısı esnasında operasyonun doğasının bazen sivil kayıplardan kaçınmayı mümkün kılmadığını ima etti.

HİZBULLAH SALDIRISINDA 1 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
HİZBULLAH SALDIRISINDA 1 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail Savunma Kuvvetleri, dün Lübnan'dan Nurit karakoluna düzenlenen tanksavar güdümlü füze saldırılarında bir subayın öldürüldüğünü açıkladı. Saldırıların sorumluluğunu Hizbullah üstlendi.

AP: BIDEN İSRAİL GEZİSİ PLANLIYOR

Associated Press haber ajansı, Biden'ın önümüzdeki günlerde İsrail'e bir gezi yapmayı düşündüğünü söylüyor. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan üst düzey bir yetkili, haber ajansına hiçbir şeyin kesinleşmediğini ve potansiyel başkanlık seyahatiyle ilgili iç görüşmeleri kamuya açık bir şekilde tartışamayacaklarını söyledi.

'REFAH KAPISI BİRKAÇ SAATLİĞİNE AÇILACAK'

ABD televizyon kanalı ABC'nin bildirdiğine göre, Gazze'nin güneyindeki Refah kapısı bugün sadece birkaç saat için açılacak ve öğleden sonra tekrar kapatılacak. Daha önce, Refah sınır kapısının aralarında tahminen 600 ABD vatandaşının da bulunduğu yabancı uyrukluların Mısır'a geçmesine izin verecek şekilde açılacağı bildirilmişti. Açılış ve kapanış saatleri kesin olarak belirtilmedi.

İSRAİL'DEN BATI ŞERİA'YA BASKIN

İsrail askeri güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da birçok bölgeye baskın düzenlediğine dair haberler geliyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs, Nablus, Beytüllahim, El Halil ve Eriha'daki Akabat Jabr kampında operasyonların sürdüğü bildiriliyor. Onlarca Filistinlinin de tutuklandığı belirtiliyor.

BIDEN'DAN İSRAİL'E UYARI: BÜYÜK BİR HATA OLUR

Netanyahu hükümeti Filistin topraklarına olası bir kara işgaline hazırlanırken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin "büyük bir hata" olacağı konusunda uyardı.


Biden, insanların Gazze'den çıkmasının yanı sıra gıda ve su da dahil olmak üzere insani yardımın Gazze'ye ulaştırılmasına olanak sağlayacak bir insani koridoru desteklediğini söyledi.


Biden, 'İsrail'in savaş kurallarına göre hareket edeceğinden eminim' dedi. ABD başkanı ayrıca Hamas'ın tüm Filistin halkını temsil ettiğine inanmadığını ve grubun tamamen ortadan kaldırılmasını istediğini söyledi.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!