Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicious: Ankara Rusya'yı uyardı, Türkiye ile dayanışma içindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicious: Ankara Rusyayı uyardı, Türkiye ile dayanışma içindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 14:43

Litvanya'dan Türkiye'ye anlamlı destek... Anadolu Ajansı'na konuşan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, düşürülen Rus uçağına ilişkin olarak Ankara'nın zaten birçok kez Rusya'yı hava sahası ihlaline ilişkin uyardığını belirterek, "Müttefikimiz, toprağını savunma hakkına sahiptir. Türkiye ile dayanışma içindeyiz, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Linkevicius, "Şimdiye kadar Rusya'nın başlattığı hava operasyonu muhalif güçlerin zayıflatılmasına yöneliktir. Moskova'nın beyanatları, sözleriyle değil hareketleriyle yargılanmalıdır" dedi.

Litvanya, Letonya ve Estonya'nın da Rusya ile sınır bölgelerinde sorunlar yaşadığına işaret eden Bakan, "Rusya, hava sahamıza çok yakın bölgede askeri eylemlerini ve Baltık Denizi'nde askeri tatbikatlarını eskisinden daha çok yapmaya başladı" dedi.

Rusya'nın bölgedeki nüfuzunu artırma çabası içinde olduğuna işaret eden Linkevicius, "Rusya, bu tür provokatif eylemlerle kendi gücünü göstermek istiyor. Örneğin bu sene nisan ayında Baltık Denizi'ndeki Rus askeri tatbikatı 26 gün sürdü" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!