Liderler Koştunitsa'yı selamlıyor

Güncelleme Tarihi:

Liderler Koştunitsayı selamlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2000 00:00

Makedonya'nın başkenti Üsküpte Balkan zirvesi için biraraya gelen balkan ülkeleri liderleri Sırp diktatörü Miloşeviç'i yerinden eden Yugoslavya'nın yeni lideri Koştunitsa ile ilk kez biraraya geldler.
Haberin Devamı

Zirvenin de tüm gözlerin üstünde olduğu Yugoslavya Devlet Başkanı Voyislav Koştunitsa, Belgrad yönetiminin, Balkanlar'da komşularıyla yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Balkan zirvesi için Makedonya'nın başkenti Üsküp'e gelen Koştunitsa, Miloseviç yönetimi altında süren etnik çatışmaların ardından iktidara geldiği bu ay, ülkesinin tarihinde yeni bir sayfa açıldığını belirtti.

Yugoslavya'nın hem ikili, hem de çok taraflı ilişkileri geliştirmeye önem verdiğini belirten Koştunitsa, bunun kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti Balkan zirvesinde bütün ilgiyi üzerinde toplayan Koştunitsa'nın ayrıca zirveden sonra ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Richard Hoolbrooke ile de görüşeceği açıklandı.

Yugoslavya'ya yeni bir cehre kazandırmak için kolları sıvayan Koştunitsa'nın cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ile Moskova'da biraraya gelecek.

Daha sonra Avrupa Birliği liderleri ile biraraya gelecek olan Koştunitsa Bosna'nın başkenti Saraybosna'ya da gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!