Libya’ya ‘birlik olun’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

Libya’ya ‘birlik olun’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 07:00

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün Malta’dan Libya’nın başkenti Trablus’a geçti. Fidan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile görüştü, Türk askerinin görev aldığı Libya Görev Grubu Komutanlığı (LGGK) Karargâhını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan ziyaretinde, Dibeybe ile çok geniş yelpazedeki konuları ele alma imkânı bulduklarını belirterek, “Türkiye’nin Libya’nın bütünlüğüne, istikrarına, refahına olan desteğini yineledim. Özellikle iki ülke arasında yapılmakta olan ve yapılması mümkün olan konuları ele aldık” dedi. Fidan, Türk Hava Yolları’nın (THY) seferlerine tekrar başlaması konusunu da görüşerek karşılıklı teyit ettiklerini dile getirdi. Bakan Fidan daha sonra Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El Menfi ile görüştü.

ANKARA’DAN ABD’Lİ SENATÖRE: ŞAHSİ İTİRAZ

ABD Senatörü Rand Paul, Türkiye’ye F-16 blok 70 satışının engellenmesine dair yasa tasarısı hazırladı. Ancak tasarının F-16 satışına engel olması için Senato ve Temsilciler Meclisi’nden onay alması gerekiyor. Diplomatik kaynaklar ise satışın engellenmesinin zor olduğunu dile getirdi. Diplomatik kaynaklar, “F16 satış süreci planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu süreçte muhatabımız ABD Yönetimi’dir. Bu sessizlik, sürecin kırılması anlamına gelmiyor. Bu senatör kendi, şahsi itirazını kayda geçiriyor. Bu itirazın satış sürecini engelleyebilmesi için hem Temsilciler Meclisi’nde, hem de Senato‘da kabul edilmesi gerekir. Söz konusu senatör ideolojik nedenlerle son beş yıl içerisinde Mısır’a, Suudi Arabistan’a, Birleşik Arap Emirlikleri’ne de silah satışını engellemek amacıyla itiraz dilekçesi vermiş ancak bunların hiçbiri kabul edilmemiş” dedi.  (ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!