ABD-Rusya ilişkilerinde flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

ABD-Rusya ilişkilerinde flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 16:17

ABD ile Rusya arasında Suriye nedeniyle son dönemde artan gerilimi düşürebilecek diplomatik bir gelişme yaşandı. İki ülkenin dışişleri bakanları dün iki kez telefonda görüşerek, Suriye'deki gelişmeleri ele aldı.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD'li mevkidaşı John Kerry’nin telefon görüşmelerinde; Suriye’deki durumu değerlendirdikleri ve Halep’teki durumun normale dönme imkanını ele aldıkları bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, "Dışişleri bakanları Suriye’deki durumu değerlendirmeye devam ediyorlar, özellikle yasadışı silahlı güçlerin Rusya ve ABD'nin ateşkes anlaşmasına rağmen askeri eylemlere devam ettikleri Halep’teki durumun normale dönmesi için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Bununla beraber, Suriyeli muhalif grupların birçoğu ateşkes rejiminin kapsamadığı El Nusra teröristlerinden ayrılmayı reddediyor" denildi.

Aynı zamanda Lavrov, "Batı tarafından desteklenen muhalif grupların El Nusra terör örgütüyle birlikte olma çabalarının ve siyasi krizin çözülmesini öngören Suriye görüşmelerine engel olma çabalarının kabul edilemez olduğunu" vurguladı.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin ABD’nin inisiyatifi üzerine gerçekleştiğini de belirtti.

"ORTADOĞU'DA DEPREM OLUR"

Halep’te Esad rejimi ve müttefiklerinin yoğun bombardımanı sürerken; ABD ile Şam yönetiminin destekçisi Rusya arasındaki söz düellosu son günlerde şiddetlenmişti. Son olarak Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, ABD’nin Şam yönetimine askeri operasyon başlatması halinde bölgede büyük depremi tetikleyeceği uyarısında bulunmuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!