’Kurtlar Vadisi’ Amerikalı emekli askerleri kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

’Kurtlar Vadisi’ Amerikalı emekli askerleri kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 00:00

Amerikalı gaziler, "Amerikan karşıtı ve Yahudi düşmanı" olarak niteledikleri "Kurtlar Vadisi Irak" filmine ve aynı yapıtta rol alan ABD’li aktörlere öfke ve şiddetli tepki gösterdiler.

ABD basınında yer alan bir habere göre, Emekli Muharipler Derneği’nin (Veterans of Foreign Wars) Sözcüsü Jerry Newberry, "Amerikan askerlerinin acımasız katiller olarak gösterilmesi çok dehşet verici bir durum" diye konuştu. Newberry, filmi, "iğrenç şekilde" ABD aleyhtarı ve Yahudi düşmanı olarak niteledi.

Jerry Newberry, Türkiye’de nüfusun yarısından daha fazlasının ABD’ye karşı düşmanca duygular beslediğini, Türk halkının da, "Amerikalılar’ın açgözlü, ahlaksız ve şiddet düşkünü olduğunu" düşündüğünü savundu. Jerry Newberry, "Amerikalı aktörler Türkiye’de yapılan bir filmde nasıl oynarlar?" diye sordu. Filmde, Iraklılar’ın organlarını kesip satan Yahudi doktoru canlandıran Gary Busey’in avukatı Vicki Roberts, "Busey, bir aktör ve bir yurtseverdir. Üslere giderek askerleri eğlendiren aktörlerden biridir. Bu sadece bir film. Anayasa, ifade özgürlüğünü güvence altına alıyor. Gary Busey, bir tecavüzcüyü de canlandırabilirdi. O zaman Busey bir tecavüzcü mü olacaktı?" dedi.

VFW, ABD’deki oldukça etkili ve başkanlar ile siyasilerin sık sık ziyaret etmeyi sevdiği kuruluşlardan biri.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!