Kürtajcı doktora suikast

Güncelleme Tarihi:

Kürtajcı doktora suikast
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de önceki gün filmlere konu olabilecek bir cinayet yaşandı. Kürtaj karşıtı grupların hedef listesinde yer alan Dr. Barnett Slepian, evinin mutfağında çocuklarıyla otururken, keskin bir nişancının dışarıdan açtığı ateş sonucunda tek kurşunla vurularak öldü. Daha önce de dört kürtaj doktoru benzer saldırılara uğramış, ancak ölen olmamıştı.

Saldırı New York eyaletinin Buffolo kentinin Amherst semtinde meydana geldi. Geçen cuma akşamı, karısı ve yaşları 7 ile 15 arasında değişen dört oğluyla birlikte sinagogtan dönen Dr. Slepian, başına geleceklerden habersiz mutfağa geçti. Tam bu sırada uzun menzilli ve dürbünlü suikast tüfeğiyle çalılıkların arasına mevzilenmiş bir snaypır, doktoru hedef aldı. Camı delip geçen kurşun, 51 yaşındaki adama isabet etti. Dr. Slepian ailesinin gözleri önünde kanlar içinde yere yığıldı.

New Yorklu jinekolog Slepian, 1970'li yıllarda yasal olmadığı halde kürtaj yaptığı için hapse girip çıkmış, kürtajın serbest bırakılmasından sonra da muhafazakar grupların protestolarına maruz kalmıştı. Son olarak Slepian'ın adı kürtaj karşıtı grupların İnternet'te yayınladıkları hedef listesinde yer almıştı.

HEP AYNI TARİH

Dr Slepian, snaypır ateşine hedef olan ilk kürtaj doktoru değil. Daha önce de 4 kürtaj doktoru, keskin nişancıların saldırısına uğradı, ancak ölen olmadı. Bu saldırıların dördü de savaşta ölen askerlerin anıldığı 11 Kasım tarihi öncesinde meydana gelmişti. Bazı kürtaj karşıtı gruplar 11 Kasım'da hayatlarına son verilen embriyoların da anılmasını istiyordu.

Gaziler Günü ile kürtaj karşıtı gruplar arasında bir bağ bulunduğundan şüphelenen polis, bir süre önce Kanada ve ABD'deki kürtaj doktorlarının dikkatli olması konusunda uyarmıştı. ABD'de kürtaj karşıtı faaliyette bulunan ‘Operation Rescue’ (Kurtarma Operasyonu) adlı kuruluşun direktörü rahip Flip Benham, ‘Slepian sayısız masum çocuğu öldürdü, önceki akşam da kendisi öldürüldü’ dedi. Ancak Benham, cinayeti desteklemediğini kaydetti.

ABD Başkanı Bill Clinton ise cinayeti kınayarak, kürtaja karşı hangi tutumda olursa olsun, tüm Amerikalıların tek vücut olarak bu vahşi olayı kınaması gerektiğini kaydetti. ABD'de kürtaj kliniklerine düzenlenen saldırılar bir süredir artış gösterdi. 1993 yılından bu yana iki kürtaj doktoru eylemler sırasında öldürüldü, bu yıl Florida'daki kürtaj kliniklerine asit saldırısı düzenlenirken, Alabama'da bir kliniğe ise bomba atıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!