Kürt Yönetimi ABD'ye heyet gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Kürt Yönetimi ABDye heyet gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 10:10

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi, ABD İle stratejik ilişkiler kurmak istediği, bu amaçla Washington’a bir heyet gönderdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Kürt Yönetiminin Washington Temsilcisi, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani’nin, Kürdistan halkının yüksek çıkarlarının korunması için Kürtlerle ABD arasında mutlaka stratejik ilişki kurulması gerektiğini açıklamasından sonra, Kürt Yönetimi Amerika’ya heyet gönderdi.

Celal Talabani’nin lider olduğu KYB’nin internet sitesine göre, Washington’a gelen Kürdistan Bölge Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa başkanlığındaki Kürt yönetimi heyeti, Washington’da birçok konuyu görüşecek.

Sitedeki haberde “Kürt Hükümeti temsilcileri, Kürt sorununun çözümünde Amerikan yönetiminin tam desteğini almak için stratejik ilişkiler geliştirileceğini belirtti” ifadesi kullanıldı.

Amerika ile ilişkilerinin sadece siyasi düzeyde kalmasını istemeyen Kürtlerin bu ülkeyle ekonomik, kültürel, ticari ve diğer alanlarda da ilişki geliştirmek istediği kaydedildiği haberde Kürt Yönetimi’nin, Kürdistan Bölge Hükümeti’nin ABD temsilciliğini yeniden düzenleyeceği de bildirildi.

Bu çerçevede, Kürt Hükümeti’nin Washington temsilciliğinin görev kapsamının genişletilmesi ve Amerikanlıların Kürdistan Bölgesine yönelik duyarlılığını arttırmak için daha çok çaba sarfedilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

ABD’NİN BÖLGEDE KALMASI DIŞ SALDIRILARI İÇİN CAYDIRI OLUR

Geçtiğimiz hafta Erbil’de basın toplantısı düzenleyen Kürt Bölge Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Kubat Talabani, Kürtlerin, Amerika gibi büyük bir ülke ile ilişki içinde olmasının, Kürt halkının geleceği ve Kürt sorunu için önemli olduğunu belirtmişti. Talabani şunları söylemişti:

“Kürtler Amerika ile ilişkileri geçici olmamalıdır. Bu ilişki, iki tarafın ortak siyasi çıkarları doğrultusunda değil, ekonomi, ticari ve diğer alanları da kapsamalıdır. İlişkiler bu çerçevede geliştirilerek stratejiye dönüştürülürse, Amerika’nın bölgede daha çok kalmasını sağlayacak ve bölgenin güvenliği için açısında da dış saldırılara karşı caydırıcı bir güç olacaktır. Amerika ile geliştireceğimiz stratejik ilişkiler örgütsel değil, Hükümet düzeyinde olmalıdır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!