Küresel ısınma kimine yarar, kimine zarar

Güncelleme Tarihi:

Küresel ısınma kimine yarar, kimine zarar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

Amerika'da yayınlanan haftalık Newsweek dergisi, dünyada küresel ısınmanın haritasını çıkardı.

Haberin Devamı

Newsweek'in kapak yaptığı "Küresel ısınmayla yaşamak" başlıklı haberde, küresel ısınma kısa vadede az gelişmiş güney ülkelerde büyük zarara yol açarken, zengin kuzey ülkeleri bundan birçok açıdan olumlu etkilenecek.

 

Buna göre sıcaktan durulmayacak hale gelecek olan İspanya, turizm ülkesi olma özelliğini İzlanda'ya kaptıracak. Şarap severler artık Fransız değil, Kanada şarabı tüketecek. Venedik ve Bangladeş gibi sahil kentleri veya ülkeleri deniz seviyesinin yükselmesiyle su altında kalma riski ile karşı karşıya kalacak.

Kuzey yarım kürede yer alan Rusya, Amerika ve Kanada'nın kuzeyi, İrlanda emlak açısından cazip hale gelecek, Dubai gibi sıcak iklimde yer alan ülkelerde yatırım yapanlar ise zarara uğrayacak.

 

Haberin Devamı

Kuzey Amerika ile Avrupa'daki kayak merkezleri daha yüksek bölgelere taşınacak, boşalan yerler casino ve SPA olarak hizmet verecek.

 

Nemli iklimin yerini kuru ilklime bırakması sonucu Hindistan gibi ülkelerde ölümlere yol açan sıtma veya humma gibi hastalıklar bir süre sonra görülmeyecek.

 

Kış sporlarında değişiklik olacak. Bu çerçevede, kar kayağının yerini kum kayağı alacak.

 

"BU AĞAÇLAR ISINMAYA YOL AÇIYOR"

 

Bu arada Amerikalı bir grup bilim adamı ağaç dikmenin iklim değişimiyle mücadelede her zaman iyi bir yöntem olmadığını söylüyor.

 

Bu bilim adamlarına göre bazı ormanları kesmek iklime faydalı olabilir. Bu bilim adamları yalnızca tropik bölgelere dikilen ağaçları faydalı olduğunu savunuyor. Diğer bölgelere, özellikle de 50. paralelin kuzeyine dikilen ağaçlar tam tersi bir etki yaparak dünyanın ısınmasına yol açıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!