Kuran yakmayacağım

Güncelleme Tarihi:

Kuran yakmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 00:00

11 Eylül’ü Kuran yakma günü ilan eden Floridalı papaz Terry Jones, planının son anda iptal ettiğini açıkladı. Dünya sonunda rahat nefes alsa da Jones, amacına ulaştı. Hem Ramazan Bayramı’nı hem de 11 Eylül saldırılarında ölenleri anma törenlerini gölgelemeyi başardı.

Haberin Devamı

TEMMUZ ayında Twitter’a koyduğu bir mesajla, 11 Eylül’ü “Kuran yakma günü” ilan eden, basının ve ABD’li yetkililer sayesinde uluslararası üne kavuşan Floridalı papaz Terry Jones, dün dünyayı rahatlatan açıklamayı yaptı: “Asla Kuran-ı Kerim yakmayacağız.”
“Kilisemin hedefi İslam’ın çok radikal ve tehlikeli bir unsur olduğunu göstermekti” diyen Jones, bu konudaki görevlerini kesinlikle başardıklarını kaydetti. New York’taki İslam Merkezi açmaya hazırlanan İmam Abdülrauf ile görüşmek üzere bu kente gittiği söylenen Jones, NBC programında yaptığı açıklamada böyle bir planın olmadığını belirtti. Günlerdir uluslararası gündemi meşgul eden Terry Jones, bir anlamda hedefine ulaştı. Çünkü ABD’de sayıları 8 milyonu bulan Müslümanın bayrağını gölgelemeyi başardı.
Bayram kutlamaları iptal
Papazın açıklamaları, oruç tutan Müslümanlara saldırı, cami tartışmaları ve aşırı Hıristiyan mesajlar verilen Çay Partisi mitingleri sonrasında geldi.

/images/100/0x0/55eb63eef018fbb8f8be0d58

Gerginlik ülke geneline yayılınca, Müslüman topluluklar Amerika’nın her yerinde Bayram kutlamalarını iptal etmek zorunda kaldı. Mesela California’daki İslam Kültür Merkezi ise Ramazan ayının bitmesini müteakip her yıl ilk cumartesi günü düzenlediği karnavalı bu sene yapmayacağını duyurdu. Ülkenin dört bir yanındaki Müslüman din adamları, cemaatlerini 11 Eylül günü özel bir bayram kutlaması yapmamaları ve başka topluluklara karışmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Asla İslam ile savaşta olmayacağız

11 Eylül 2001 saldırılarında ölen 3 bin kişiyi anmak için düzenlenen törenler de rahip Terry Jones’un Kuran yakma planı gölgesinde kaldı.
ABD Başkanı Barack Obama, saldırının hedeflerinden biri olan Pentagon’daki törene katıldı. Obama, “Amerikalılar olarak asla, İslamla savaşta olmayacağız. O Eylül gününde bize saldıran bir din değildi. Bu dini saptıran bir grup zavallı adamdan oluşan El Kaide idi” dedi. Obama, ABD’nin korku üzerine değil, umut üzerine şekillenmeye devam edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!