Kunduz’da 2 bin Taliban askeri teslim

Güncelleme Tarihi:

Kunduz’da 2 bin Taliban askeri teslim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:55

Kuzey İttifakı, Kunduz'u savunan Taliban askerlerinin dün teslim olmaya başladıklarını açıkladı. Dün teslim olan Taliban askerlerinin sayısı 2 bine ulaştı.

Taliban milisleri, silahlarını bırakarak, Özbek General Raşid Dostum'un denetimindeki Mezarı Şerif'te bulunan Birleşik Cephe Komutanlığı'na teslim oluyorlar.

EL KAİDE KUNDUZ’U BIRAKMAK İSTEMİYOR

Teslim olan askerler arasında, yabancı militanların bulunmadığı ifade ediliyor. Öldürüleceklerinden korkan Arap, Çeçen ve Pakistanlı gönüllüler, Afganistan dışına gitme şartıyla, BM'ye teslim olacaklarını bildirmişlerdi.

Bu yabancı gönüllülerle ilgili durum ise henüz netleşmedi. Kuzey İttifakı ile anlaşma olmadığı takdirde, Taliban teslim olsa bile, yabancı gönüllülerin Kunduz'da kalarak bölgeyi savunmaya devam edecekleri belirtiliyor. Bölgedeki yabancı militanların sayısının, 2-3 bin kadar olduğu tahmin ediliyor.

TALİBAN AĞIR SİLAHLARINI VERECEK

Kuzey İttifakı komutanlarından Hacı Şeralam da savaştıkları bölgedeki Taliban askerlerinin teslim olacaklarını söyledi.

Kabil yakınlarındaki Meydan Şar Köyü'nde savaşan Hacı Şeralam Taliban askerleriyle görüştüklerini bidirdi. Şeralam, Taliban'a dün bir elçi gönderdiklerini ve Taliban’ın, önce ağır silahlarını teslim etmeye söz verdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!