Ku Klux vahşeti şok yarattı

Güncelleme Tarihi:

Ku Klux vahşeti şok yarattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Teksas eyaletinde ırkçı üç beyazın bir zenciyi kamyonetin arkasında sürükleyerek öldürmesi ülkede büyük infiale yol açtı. Başkan Bill Clinton cinayeti ‘şeytani bir eylem’ diye niteleyerek şiddetle kınadığını açıkladı ve FBI’ın soruşturmada yerel polise yardımcı olduğunu bildirdi.

James Byrd adlı 49 yaşındaki siyahın, otostop yaptığı kamyonetin arkasına bağlandıktan sonra üç km sürüklenip parçalanması karşısında şoke olduğunu ve infial duyduğunu belirten Clinton, ‘Ulus olarak bu şeytani eylem karşısında birleşmeli ve bu ülkenin şeytanlıktan ibaret olmadığını göstermeliyiz. Suçlular cezasını bulacaktır’ dedi.

Savcının verdiği bilgiye göre, sanıklar hakkında idam istenebilmesi için, cinayetin adam kaçırma ya da gasp gibi başka bir suçla bağlantılı olması gerekiyor. Ancak bu cinayetle ilgili olarak sanıklara isnat edilen başka bir suç henüz bulunmuyor. Şerif de ilk tespitlere göre sanıkların cinayeti önceden planlamadığını bildirdi.

Bu arada Jasper kasabasına giden 50 kadar FBI ajanının da sanıkların idam cezasıyla yargılanabilmesi için muhtemel federal suçların izini sürdükleri bildirildi. Yurttaşlık haklarının çiğnenmesi ve nefret sonucu işlenen cinayetler federal yasalar kapsamında idamla cezalandırılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!