Kremlin’den Zelenski’ye karalama operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kremlin’den Zelenski’ye karalama operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 07:00

ABD’li Washington Post (WP) gazetesinin Kremlin yazışmalarına dayandırdığı haberine göre, Moskova yönetimi Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’yi zayıflatmak için dezenformasyon kampanyası yürütüyor.

Haberin Devamı

WP’nin bir Avrupalı istihbarat servisi aracılığıyla eriştiği belgelere göre Kremlin yönetiminin bir grup Rus siyasi strateji uzmanına, Zelenski’nin “histerik ve zayıf olduğu” temasını öne çıkarmak için sosyal medyayı ve sahte haber makalelerini kullanmalarını emrettiği ve bu sürecin Moskova tarafından psikolojik operasyon olarak adlandırıldığı belirtildi. Yazışmalara göre Rus stratejistler, ilgili yetkililerle geçtiğimiz günlerde görevden alınan “eski Ukrayna Başkomutanı General Valeriy Zalujni ve Zelenski arasındaki çatışmayı köpürtmeleri gerektiği” notunu paylaştı.

‘BRAD PITT GİBİ’

Ancak Kremlin, Zelenski’yi zayıflatma çabalarının yetersiz kaldığı görüşünde. Yazışmalara göre yetkililerden biri,  Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın “saygın bir imaja sahip dünyaca ünlü yıldız Brad Pitt’e benzediğinden” şikâyet ediyor. Öte yandan ABD’den gelecek askeri ve mali desteğin belirsizliği nedeniyle Kiev’deki yetkililer Rusya’nın gizli propaganda çabalarının moral bozmasından endişeli.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!