Krallığını ilan eden çiftçi Avustralya’ya başkaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Krallığını ilan eden çiftçi Avustralya’ya başkaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2005 01:58

Avustralyalı bir çiftçi, iki oğluyla birlikte sahip olduğu toprakları ‘prenslik’ ilan edince hakkında dava açıldı.

1991-2000 yılları arasında 6.9 milyon dolar tutan kazancından vergi vermeyi de reddeden ‘Prens’ Virgilio Rigoli, Avustralya devletini ‘tanımadığını’ söyledi. 67 yaşındaki ‘Prens’ Virgolio, 36 yaşındaki oğlu Philip ve 25 yaşındaki oğlu Little Joe ile ‘Ponderosa Prensliği’ adını verdikleri topraklarının Avustralya’ya ait olmadığını iddia ediyorlar. Vergi vermedikleri için aile hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. Mahkemenin önceki gün yapılan duruşmasında 1991-2000 yılları arasında elde ettikleri 6.9 milyon dolarlık kazançtan hiç vergi vermedikleri için ifadeleri alınan baba ve iki oğulun daha önce vergi dairesi yetkililerine hitaben yazdıkları iki mektup okundu. Littli Joe’nun imzasını taşıyan mektupta şu ifadeler yer alıyor:

‘Şeytanın temsilcisine... Avustralya devletini tanımıyorum ve hiçbir zaman tanımayacağım. İmza: Prens Hazretleri Little Joe Rigoli.’

Yüksek çitler ve derin hendekle çevirdiği topraklarına girmek isteyenlere pasaport soran Rigoli ailesi bağımsızlığını 1994’te bir deklarasyonla ilan etmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!