Kraliçe'den cep yasağı

Güncelleme Tarihi:

Kraliçeden cep yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth olup olmadık zamanda tuhaf melodiler çalarak kendisini konukların önünde mahçup duruma düşüren hizmetkarların cep telefonlarına yasak getirdi. Hizmetkarlar bundan böyle iş saatleri sırasında cep telefonlarını kapatmak zorunda kalacaklar.

Buckingham Sarayı'nda münasebetsiz zamanlarda çalan ve uygunsuz melodileriyle konuşmaları bölerek Kraliçe'yi konukları önünde mahçup eden cep telefonlarına yasak geldi. Bundan böyle İngiliz saraylarında görevli hizmetkarlar, iş saatlerinde ‘kapsama alanı dışında’ kalacak.

Londra'daki Buckingham Sarayı'nda yaklaşık 300 hizmetkar görevli. Hizmetkarların yarısı da cep telefonu kullanıcısı. Hizmetkarlar cep telefonlarını, günlük vazifelerinin yazılı olduğu talimatları koydukları iç ceplerinde taşıyorlar.

Artık Saray'ın koridorları eskisi gibi sessiz değil. Saray koridorları olup olmadık anlarda ‘Hawaii Five-O’, ‘Colonel Bogey’ gibi cep telefonu melodileriyle yankılanmaya başladı. Saray'da film müziklerinden alınmış melodiler, zil sesleri yüzünden gürültü kirliliği yaşanır hale geldi.

Birkaç kez Kraliyet ailesinin yemek servisi, hizmetkarların çalan cep telefonları yüzünden bölündü. Kraliyet ailesi mensupları ise bu hoş olmayan durumu tebessüm ederek geçiştirdiler.

Ancak hizmetkarların olup olmadık zamanlarda çalan cep telefonları giderek Kraliçe'yi zor durumda bırakmaya başladı. Son olarak Kraliçe'nin yabancı devlet görevlileri için verdiği bir davette hizmetkarlardan birinin cep telefonu çalınca majesteleri çileden çıktı. Kraliçe, yazılı bir genelgeyle, Saray'da iş saatleri sırasında hizmetkarların cep telefonu kullanmalarını yasakladı.

The Sun Gazetesi'ne göre bundan böyle Buckingham Sarayı, Balmoral ve Sandringham şatolarında iş saatleri sırasında hizmetkarlar, cep telefonlarını kapayacaklar.

Bazı hizmetlar, bu yasağa karşı çıktı. Hizmetkarlardan biri, ‘Ailemizle ilgili acil bir durum varsa ne yapalım? Bir yakınınız acilen size ihtiyacı olabilir. Bugünlerde herkesin cebi var. Herkesin cep telefonu açıkken, bize iş saatlerinde yasak getirilmesi hiç de adil bir davranış değil’ diyerek yasağa itiraz etti. Diğer bir görevli ise, ‘Kraliçe’yi anlayabiliyorum, özellikle de cep telefonları yüksek bir tonda ve tuhaf şeyler çalıyorsa. Saray'da bir sürü kartlı telefon var, acil durumda bunlar kullanılabilir' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!