Kosova Başbakanı: Sırplar polisimizi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Kosova Başbakanı: Sırplar polisimizi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 07:00

Sırbistan-Kosova arasında endişe verici bir gerilim daha yaşandı. Sırp polisi, sınırı geçtiğini iddia ettiği 3 Kosova polisini tutukladı. Kosova, polislerin kaçırıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Sırp polisi, sınırı yasadışı olarak geçtiğini iddia ettiği üç Kosova polisini gözaltına aldı. Sırp hükümetinin Kosova dairesi başkanı Petar Petkoviç, “terör çetesi” olarak nitelendirdiği Kosovalı polislerin “otomatik silahlar, GPS cihazları, haritalarla askeri teçhizat içinde öğle saatlerinde sınırın Sırbistan tarafındaki Gnjilica bölgesinde yakalandıklarını” açıkladı. Sırp tarafı, polislerin kelepçelenme anını gösteren bir video da yayınladı.

VUCİC: YOL AYRIMINDAYIZ

Kosova polisinden ise “grubun bir sınır devriye birimine ait olduğu ve silahlı adamlar tarafından kaçırıldığı” açıklaması geldi. Kosova Başbakanı Albin Kurti, polislerin sınırı geçmediğini ve Kosova topraklarındaki Leposaviç bölgesinde kaçırıldığını belirterek “Sırp güçlerinin Kosova topraklarına girmesi saldırganlıktır. Üç polisin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu. Olaya tepki olarak Sırp plakalı araçların Kosova topraklarına girişi yasaklandı.

Haberin Devamı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise açıklamasında “Korkarım ki kritik eşiği aştık. Barışı sürdürüp sürdürmeyeceğimiz konusunda bir yol ayrımındayız” ifadelerini kullandı.

İki ülkenin arası, mayısta Kosova’daki Sırp azınlığın, yerel seçim sonuçlarını protesto etmesi sırasında bölgede görev yapan NATO’ya ait Barış Gücü askerleriyle çatışması sonucu yine gerilmişti. Sırbistan, 2008’de bağımsızlık ilan eden Kosova’nın bu kararını tanımıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!