KÖPEK KATİLİ FUTBOLCUYU İĞDİŞ EDİN

Güncelleme Tarihi:

KÖPEK KATİLİ FUTBOLCUYU İĞDİŞ EDİN
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 09:32

Haberin Devamı

Michael Vick'i getiren araba mahkeme binasına yaklaştığında kadınlı-erkekli yüzlerce kişi slogan atmaya başladı. Atlanta Falcon'ın yıldız futbolcusu Michael tezahürata alışıktı ama bu türüne değil. 30 milyon dolara transfer edilen oyuncuyu "Senden iyisi yok.", "Atlanta'yı şampiyonluğa taşı" şeklinde çığlık atan kalabalık bu kez "Vick'in yeri saha değil, cezaevi.", " Köpek katilini iğdiş edin.", "Cehennemde yan."diye haykırıyordu. Çağrılara tepki göstermeyen futbolcu seri adımlarla binaya girdi.  Yarım saat süren ilk duruşmada 31 kez hakimin sorularını güç duyulur sesle "Evet' ve 'Hayır" kelimeleriyle yanıtladı. Amerikan futbolunun zirvedeki oyuncularından Michael Vick evcil köpekleri  öldürünceye kadar döğüştürme suçunun tebliği için mahkemeye getirilmişti.

Haberin Devamı

Richmond Devlet Savcılığı'nın iddianamesinde çivili boyunduruk takılmış kanlar içindeki köpeklerin zorlandırıldığı döğüşlerde yara-bereli görüntüleri, yenik düşenlerin elektrik akımıyla, tabanca kurşunlarıyla öldürülmeleri, havuzlarda zıpkınla dibe itilip boğulmaları gazetelerde, ekranlarda yayınlanınca ülke çapında benzeri ender görülen tepkilere sebeb oldu. Savcılık gizli mekanlarda kumar içerikli öldüresiye köpek döğüşlerini Vick'in organize ettiğini ileri sürerek sporcu ile üç kişinin tevkifini istedi. Atlanta Falcon klübü futbol liğinin arefesinde Michael'ın kızağa alındığını açıkladı.

Suçlu bulunduğu takdirde 5 yıl hapis, 200 bin dolar para cezasına çarptırılacak olan ünlü futbolcu   için bazı spor yazarları "Bu olay kariyerinin sonu olacak." diye yorumda bulundular. Döneminin en iyilerinden Curtis Martin adlı futbolcu "Eğer bir düşmanım varsa tanrının ona şöhret, kudret ve para ihsan etmesini dilerdim. Tehlikeli bu üç unsur akılsız düşmanın hayatını zehir eder." diyor.

Atlanta'ya 30 milyon dolar karşılığında transfer olan 27 yaşındaki futbolcu için bu ceza ağır değil mi? Michael Jordan, Kobe Bryant, Michael Jackson gibi popüler kişiler de uyuşturucu, seks suçlamaları sonunda aklanmayı başardılar. Ama bu konu başka.  Amerikan sosyal yaşamında kedi ve köpeklerin  konumu aile bireylerine eşit görülüyor.

Haberin Devamı

Evcil hayvan sevgisi zirveden tabana çok yaygın. Basında ABD başkanının eşi 'Birinci Leydi', evci hayvanları ise "Birinci Köpek veya Kedi" adıyla tanımlanıyor. Eski başkanlardan F.D. Roosevelt'in köpekleri 'Meggie' ve 'Fala', Reagan'ın 'Lucky'si, Bush'un ' 'Barney'i, Clinton'ın kedisi "Buddy'nin adlarını Amerikalılar başkanların çocuklarından fazla tanıyorlar. Roosevelt'in iki köpeğinin bir Beyaz Saray muhabiri ile bir senatörü ısırmaları basını günlerce meşgul etti. Gazetelerde bu köpeklerle muhayyel röportajlar, çok sayıda karikatürler yayımlandı.

İstatistiklere göre 86 milyon Amerika'lı köpek besliyor. Evlerdeki kedilerin sayısı ise 88 milyon. Amerikan halkı yılda sinemaya 10.8 milyar dolar, video oyunlarına 11.6 milyar, plak ve kasetlere 10.8 milyar dolar harcıyor. Halkın kedi ve köpeklerin ihtiyacına harcadığı para ise üçünün toplamı üstünde 41 milyar dolar. Bu meblağ dünyada 130 kadar ülkenin milli hasıla toplamından fazla.

Haberin Devamı

Amerikalıların yüzde 42'si geceleri köpekleriyle birlikte aynı yatakta uyuyorlar. Özel gıdalar, şişe sularıyla beslenen köpeklerin yüzde 40'ı sahipleri gibi aşırı kilolu ve obez. Varlıklı kesim köpeklerine doğum günlerinde 30 dolarlık parfümler, soğuktan korumak için 250 dolarlık trençkotlar, 1,200 dolarlık Hermes tasmalar, 500 dolarlık Chanel inci kolyeler satın alıyorlar.

Dişlerini kozmetik operasyonlarla beyazlatıp, tellerle çarpıklıklarını düzelttiriyorlar. Huysuzluk gösteren köpekleri yatıştırmak için terapistlere götürüyorlar. Uçaklarda yarı yolcu bilet parası ödeyerek köpekleriyle birlikte seyahat ediyorlar.

Yukardaki tabloya baktığımızda Michael Vick'in köpeklere işkence suçlamalarından sıyrılması hayli güç görünüyor. Daha şimdiden savunması için dört avukat tutan Vick'in duruşmaları oldukça hareketli geçeceği muhakkak. Yıldız futbolcu karşısında bir avuç rakip oyuncu değil köpek sevgisi yoğun 86 milyon Amerikalı var.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!