Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde restorana intihar saldırısı: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde restorana intihar saldırısı: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2021 09:16

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Beni kentinde bir restoranda patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken, hükümet patlamanın intihar saldırısı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki bir restorana düzenlenen intihar saldırısında can kaybı sayının 6’ya ulaştığı, 13 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda yer alan Boni kentindeki bir restorana düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 6’ya ulaştığı belirtildi.

İçlerinde çocukların ve yerel yetkililerinde bulunduğu 30’dan fazla kişinin Noel’i kutlamak için bir araya geldiği restoranda, 13 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Saldırı anında restoranda bulunan radyo sunucusu Nicolas Ekila yaptığı açıklamada, “Orada oturuyordum ve bir motosiklet park halindeydi. Aniden motosiklet havalandı ve sağır edici sesler duyuldu” dedi.

Patlama sonrasında bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini belirten askeri memurlar, halka güvenlikleri için evde kalın çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Polisin, saldırganın restorana girmesini engellediği fakat, bombacının restoran girişinde kendini patlattığı da öğrenildi.

Saldırıyı şu ana kadar hiçbir grup üstlenmezken, hükümet saldırının terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olabileceği üzerinde duruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!