Komşuda tape depremi

Güncelleme Tarihi:

Komşuda tape depremi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 01:29

YUNANİSTAN’da tape skandalı büyüyor. Altın Şafak Milletvekili Ilias Kasidiaris, mecliste yaptığı konuşmada dinlettiği telefon konuşması ülkede büyük tepki yarattı.

Haberin Devamı

Kasidiaris ile Hükümet Genel Sekreteri Panayotis Baltakos arasındaki konuşmada Baltakos’un, geçen yıl eylül ayında Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos ile 5 partili milletvekili ve 19 partilinin tutuklandığı Şafak Operasyonu’nun ardında Başbakan Andonis Samaras’ın bulunduğu yönündeki sözleri, hükümet tarafından yalanlandı. Başbakan Samaras açıklama yapmazken, Yunan basını, başbakanın yakın çevresine “Baltakos kendi kuyusunu kazdı” dediğini iddia etti. Baltakos’un Samaras’ın emriyle Şafak Operasyonu’nu düzenlediklerini iddia ettiği Adalet Bakanı Haralambos Athanasiu ile Kamu Düzeni Bakanı Nikos Dendias ise iddiaları “Hastalıklı bir hayal gücünün uydurmaları” sözleriyle yalanladı.

Soruşturma açıldı

Kaset skandalı yargıyı ve muhalefeti de harekete geçirdi. Altın Şafak dosyasını soruşturan Başsavcı Efterpi Gucamani ise “Yasalar çerçevesinde ve delillerle hareket ettim. Yayınlanan görüşmenin içeriği mesnetsizdir ve gerçeği yansıtmıyor” dedi. Atina Savcısı Panayiota Faku gizli kayıtlar hakkında soruşturma açtı. Ana muhalefetteki SYRİZA partisi, Kamu Düzeni ve Adalet bakanlarının derhal istifasını istedi. Bazı Yunan gazeteleri (Elefteroitipia, Avgi) “Devlet içinde devlet” manşetleri ile yayınlandı.

İşte o konuşma

Haberin Devamı

Kasidiaris: Samaras bütün bunları (Şafak Operasyonu) neden yaptı?
Baltakos: Siz, partinin (Yeni Demokrasi Partisi) oylarını kesiyorsunuz.
Kasidiaris: Kesiyoruz diye hapse mi gidelim?
Baltakos: (Samaras hakkında) Pu.t. işte. İnanılmaz bir şey.
Kasidiaris: Başsavcı Gucamani’yi kim ikna etti?
Baltakos: Kamu Düzeni Bakanı ile Adalet Bakanı.
Kasidiaris: Adil bir insansan savcıya gidip bu komployu anlat. Samaras’ın Adalet Bakanı’na, onun da Başsavcıya talimat verdiğini söyle.
Baltakos: Hangi savcıya gideyim? Başsavcıyı, başsavcıya mı şikâyet edeceğim?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!