Komşu Bulgaristan'da parti lideri yargı önünde

Güncelleme Tarihi:

Komşu Bulgaristanda parti lideri yargı önünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 15:35

Bulgaristan'da parlamentoya girdiğinden beri gerek açıklamaları gerekse tavırlarıyla birçok skandala imza atan Ataka Genel Başkanı Volen Siderov, yalan ifade vermek suçundan yargılanıyor.

Siderov'un bugünkü duruşmada 1 saat sözlü savunma yaptığı belirtildi. Ataka Genel Başkanı Siderov, 2006 yılında şoförü ve aynı zamanda özel koruması olan eski sabıkalı Lubomir Bakırcıev ile birlikte, Sofya-Filibe kara yolunda sollama yüzünden çıkan tartışmada, Yavor Dokov adlı vatandaşa saldırdı.

Olayın büyümesi üzerine kendini kurtarabilmek için “bana suikast girişiminde bulunuldu” iddiasını ortaya atan Siderov, şoförünün ceza almasını önlemek için de olay sırasında yanında şoförünün değil, ona çok benzeyen Pavel Çernev adlı milletvekilinin bulunduğunu söyledi.

Çelişkili ifadelerden Siderov'un yalan söylediği ortaya çıkınca da Çernev, “Siderov beni yalan ifade vermeye zorladı. Ben de onu ve şoförünü kurtarmak için bu yalanları söylemek zorunda kaldım” itirafında bulundu.

PARTİLİLERDEN GÖSTERİ

Ataka yandaşları, duruşma yapılırken Adalet Sarayı önünde gösteri yaptı. Yaklaşık 150 ATAKA taraftarı, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS-HÖH) ile iktidar koalisyonu lideri Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) aleyhtarı sloganlar attı. Polis, gösteri sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Göstericilerin yüksek sesle çaldıkları marşlarla mahkemenin çalışmalarını zorlaştırmaya çalıştığı görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!